Perussuomalaisten europarlamentaarikko Sampo Terho toisi A-oluen ruokakauppoihin. Ehdotuksellaan hän vastaa peruspalveluministeri Susanna Huovisen (sd.) ehdotukseen keskioluen viemisestä Alkon valikoimiin yksinoikeudella.

– Olen hämmentyneenä ja tuskastuneena seurannut hallituksen alkoholipoliittisia kaavailuja. Aiemmin sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) , mutta nyt myös tuore peruspalveluministeri Susanna Huovinen (sd.) ovat julkisuudessa vaatineet Suomen alkoholipolitiikan kiristämistä entisestään, Terho aloittaa bloginsa.
– Kun europarlamentaarikkona asun nykyään puolet ajasta Brysselissä, en voi välttyä ajattelemasta, että hallituksen valitsema alkoholipoliittinen linja tuntuu vanhentuneelta ja suorastaan loukkaavalta. Belgiassa ollessani voin ostaa kaikkia alkoholijuomia – väkeviä myöten – lähikaupastani, josta ostan myös ruokani. Kun tulen Suomeen, en olekaan tähän riittävän kypsä, vaan ministereidemme mukaan joutuisin hulluuden valtaan, jos voisin Suomessa toimia samoin, Terho hämmästelee.
Hän ihmetteleekin eurooppalaisesta näkökulmasta, kuinka suomalaiset sietävät tällaista kohtelua. Viinejä hän ei toisi heti kauppoihin, vaan aloittaisi A-oluella.
– Jos viinien tulo ruokakauppoihin toistaiseksi on liian “radikaalia”, niin aloitetaan vielä maltillisemmin: tuodaan A-oluet ruokakauppoihin. Ongelmakäyttämisessähän painottuvat nimenomaan väkevät alkoholijuomat, joten tätä mm. Panimoliiton esillä pitämää ehdotusta voi pitää hyvin maltillisena. Harkitaan viinejä sitten jonkun vuoden päästä uudelleen, Terho ehdottaa.

http://www.sampoterho.net/?page_id=17

Veli-Pekka Leskelä