Työväen asia kelpasi SDP:lle taas vappuna maanantain karmaisevien gallup-tietojen jälkeen, joiden perusteella työväestö on jättämässä SDP:n. Ylen mittauksen mukaan perussuomalaiset jo noin kaksi kertaa SDP:tä suorempi työväenpuolue. Kannatusta tulee varsinkin miesten keskuudesta.

Työväenaatetta hehkutti varsinkin puolueen vantaalainen kellokas Antti Lindtman, josta kaavaillaan haastajaa puheenjohtaja Jutta Urpilaiselle. Lindtmanin mielestä meillä ei ole varaa leimata yhdenkään suomalaisen tekemää työtä auringonlaskun työksi.

– Haluan lähettää tänä vappuna poikkeuksellisen lujan viestin siitä, että SDP:n mielestä Suomi tarvitsee teollisuutta ja teollisia työpaikkoja. Me emme usko tuhon teoriaan eli siihen, että annetaan teollisten työpaikkojen hävitä ja sitten istutaan odottamaan uutta Nokiaa, jota ei koskaan tule, Lindtman totesi.

Lindtman otti myös puheessaan kantaa SDP:n viimeaikaisiin kannatuslukuihin. Hänen mielestään kansalaisten viime päivien mielipidemittauksissa ilmaisema viesti on otettava vastaan nöyrin mielin ja siitä on syytä ottaa opiksi, kertoo Demokraatti.

PS VERKKOTOIMITUS