

SDP-kansanedustaja rehentelee poikkeuksellisella tavalla ulkopoliittisesta asemastaan ja urkintakyvyistään: ”Minulla nimittäin on keinot..”
SDP-kansanedustaja, puolustusvaliokunnan jäsen Jani Kokko hämmästyttää Twitterissä rehentelyllään. Kokko väittää omaavansa keinot kenen tahansa nimimerkin Twitter-henkilöllisyyden selvittämiseen.
Kokko keskustelee ”Dystocracy”-nimimerkin kanssa, joka kysyy, tunteeko Kokko hänet. Kansanedustaja vastaa myöntävästi ja jatkaa: ”Emme ole tavanneet mutta tiedän. Tässä asemassa minulla nimittäin on keinot saada kohtuullisen helposti tieto kuka kulloinkin kirjoittaa nimimerkin takaa.”

Viesti herättää verkkokeskustelijoissa syvää hämmennystä, sillä Twitterin/X:n nimimerkkisuoja on hyvin vahva. Kymmenet keskustelijat pyytävät Kokolta tarkempaa selitystä sille, millä tavoin tämän muka olisi mahdolista saada kaivettua tietoonsa salattuja henkilöllisyystietoja.
Verkkokeskustelija listaa kansanedustaja Kokon eduskuntajäsenyyksiä ja kysyy, käyttääkö hän näitä asemia hyväkseen. Kokko kuuluu muun muassa suureen valiokuntaan ja puolustusvaliokuntaan.
Kokon vastaus on hämmästyttävä:
– Oletko miettinyt asemaani Atlantic Councilin Suomen osaston johdossa ja mitä ovia se avaa…

Kokko on Suomen Atlantti-seuran varapuheenjohtaja.
Suomen Atlantti-seura on Atlantic Treaty Association -kattojärjestön (ATA) jäsen. ATA on puolestaan itsenäinen kattojärjestö, joka yhdistää kansallisia yhdistyksiä, vapaaehtoisjärjestöjä ja kansalaisjärjestöjä tukemaan Pohjois-Atlantin sopimuksen arvoja. ATA ja Naton parlamentaarinen yleiskokous ovat täydentävät toistensa toimintaa ja työskentelevät yhdessä edistääkseen yhteisiä turvallisuus- ja demokratiaa koskevia tavoitteita.
Kokon oudot kommentit aiheuttavat ihmetystä
Nimimerkkikirjoittaja V jakaa Kokon kummallisen kirjoituksen ja toteaa: ”En tiedä teistä mutta itse en ainakaan haluaisi että joku random kansanedustaja selvittäisi asemastaan käsin esim. oman henkilöllisyyteni.”
Kokko toteaa hänelle, että henkilöllisyyden paljastumisen voi välttää kirjoittamalla mm omalla nimellä.

Hetken päästä Kokko poistuu keskustelusta todeten, että hänen ”työnsä täällä on tehty”.
Lisäys klo 21:56
HS tavoittaa Kokon kommentoimaan asiaa.
– Se oli vitsi, Kokko selittää.
Hän selittää yleisemmin HS:lle some-käyttäytymistään sillä, että hän pyrkii usein hämmentämään keskusteluissa pyöriviä salaliittoteoreetikkoja. Kokko kertoo, että nämä tahot ovat väittäneet hänen muun muassa olevan CIA:n agentti. Ilmeisesti siksi hän nosti esille roolinsa Atlantti-seurassa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Viikon suosituimmat


Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Antikainen: Kuvitelkaa demarien Nasima Razmyar sisäministerinä – rajat auki, suut kiinni ja lisää turvapaikanhakijoita suomalaisten elätettäväksi
Pääministeripuolueena SDP:n ja Nasima Razmyarin toimintalinja olisi selvä: vihapuheesta vankilaan – mutta laittomasta maassaoleskelusta palkinto. Suomalaisille rajat sananvapauteen – mutta ei rajoja maahanmuutolle. Ja jos kritisoisit Razmyaria, joutuisit maksamaan kunnianloukkauksesta korvauksia, kansanedustaja Sanna Antikainen varoittaa.

AKT-pamppu Ismo Kokon mielestä bussiliikenne pysähtyisi ilman maahanmuuttajia – PS:n Grönroosilta tyly kuitti: ”AKT:n kaverilla kysynnän ja tarjonnan perusasiat hukassa”
Perussuomalaisten 3. varapuheenjohtaja Simo Grönroos selventää mamutusta komppaavalle ay-pomo Ismo Kokolle, että toki Suomessa bussit liikkuisivat aivan hyvin myös ilman maahanmuuttajia, tällöin vain kuljettajien palkat olisivat hieman korkeammat kuin nyt.

Tukala helle jatkuu – Ministeri Kaisa Juuso: ”Viilennyksestä on nyt huolehdittava erityisesti vanhusten asumisyksiköissä”
Kotien lisäksi sisätilojen viileydestä on huolehdittava sosiaali- ja terveydenhuollon hoitolaitoksissa sekä asumisyksiköissä, joissa hoidetaan kuumuuden vaikutuksille herkkiin väestöryhmiin kuuluvia, painottaa sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Päivän pointti: Toksinen vallankäyttö, toiminnan ristiriitaisuudet ja kasvava tyytymättömyys Pride-liikkeen sisällä herättävät pohtimaan, joko Pride-aikakausi on tullut päätökseensä

Ranska avaamassa ovea uusille tulijoille – pelkkä palestiinalaisuus riittää nyt turvapaikan perusteeksi
Ranska on päättänyt myöntää turvapaikkoja Gazan palestiinalaisille. Tie EU:n alueelle on nyt periaatteessa auki kahdelle miljoonalle uudelle pakolaiselle. Päätökseen on reagoitu voimakkaasti, sillä se voi johtaa pakolaistulvaan ja Hamasin terrroristien ujuttautumiseen Euroopan ytimeen.

Hallitus selvittää maahanmuuttajien arvot: ”Lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”
Maahanmuutto- ja integraatiopolitiikan pitää perustus tosiasioihin, ei näppituntumaan saatikka oletuksiin. Näin ajattelee tuore opetus- ja integraatioministeri Simona Mohamsson (ent. Mohammad). Yhteiset tasavertaisuuteen perustuvat arvot on hyväksyttävä, sillä ”lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”.

EVA:n tutkimus paljastaa arvomuutoksen: Suomalaiset kallistuvat oikealle, identiteettipolitiikka ei enää vetoa kansaan kuten ennen
Elinkeinoelämän valtuuskunnan tuore arvo- ja asennetutkimus osoittaa, että suomalaisten asenteet ovat siirtyneet selvästi oikeistolaisempaan suuntaan kuluneen vuosikymmenen aikana. Suomalaisista noin puolet (49 prosenttia) asemoi itsensä poliittisesti oikealle, vajaa kolmannes vasemmalle (31 prosenttia) ja viidesosa (19 prosenttia) keskelle.