Perussuomalaisten tuore puoluesihteeri korosti kotouttamisen merkitystä Ylen A-studion haastattelussa.

– Meidän tulisi ottaa vähän mallia muista maista, joissa ollaan jo paljon pidemmällä maahanmuuttopolitiikan suhteen. Ottaa sieltä ne hyvät keinot meillekin käyttöön ja yrittää välttää niitä huonoja keinoja. Kotouttaminen on ihan hirvittävän tärkeää, ja se ettei ghettoutumista pääsisi ikinä tapahtumaan, että tänne tulevat ihmiset pääsivät osaksi tätä yhteiskuntaa, Riikka Slunga-Poutsalo puntaroi.

Puoluesihteeri vertaa perussuomalaisia teinipoikaan, joka alkaa vähitellen kiinnostua tytöistä. Seuraaviin vaaleihin mennessä hän aikoo nostaa puolueen aikuiseksi. Hän kertoo suuntaavansa heti elokuun alussa piirikierrokselle kartoittamaan kenttää.

– Konkreettisesti se tapahtuu yleistä osaamistasoa nostamalla. Meille on tullut paljon uusia kunnanvaltuutettuja viime syksynä melkein jokaiseen kuntaan. Kun kasvu on näin suurta, niin kasvukipuja on. Täytyy olla tukea ja riittävät resurssit ympäri Suomea, että saadaan koko koneisto käyntiin.

Hän kertoo, että julkisuuteenkin nousseet riidat kumpuavat paitsi voimakkaista persoonista, myös siitä, että uudet jäsenet ovat vielä kokemattomia, eivätkä aina tiedä, miten yhdistyksissä toimitaan.

PS VERKKOTOIMITUS