Puheenjohtaja Timo Soini muistuttaa, ettei perussuomalaisia kannata aliarvioida. Vaikka luottoluokittaja pitäisi puheenjohtajavaihdosta riskinä, ei Ville Niinistön tai Paavo Arhinmäen porukoita oteta vapaaehtoisesti sotkemaan hallituksen työllisyys- ja perhevapaalinjaa.

– Viime eduskuntavaalien tulos oli yksiselitteinen. Perussuomalaisten piti ottaa hallitusvastuu. Polku ei ole ollut helppo, mutta ei ole Perussuomalaisetkaan helppo puolue. Kun valtaa tarjotaan, se pitää uskaltaa ottaa, eikä pelätä epäonnistumista, Timo Soini toteaa tiedotteessaan.

– Tilanne on edelleen käytännössä se, että ilman Perussuomalaisia ei ole enemmistöhallitusta. Hallituksen kaatuminen johtaisi kuukausien kriisiin ja sitten todennäköisesti uusiin vaaleihin. Tällaista lahjaa Suomi ei 100-vuotisjuhlavuonna kaipaa.

Soini muistuttaa, että muutama vuosi sitten hänet julistettiin maailman seitsemänneksi vaarallisemmaksi mieheksi, mutta ei kaatunut maailma silloinkaan, eikä kaadu nytkään.

– Luottoluokittaja Standard & Poors pitää Perussuomalaisten puheenjohtajavaihdosta riskinä. Perussuomalaisia ei kannata aliarvioida, ei me niin hulluja olla, että me vapaaehtoisesti päästäisimme Ville Niinistön ja Paavo Arhinmäen porukat sotkemaan hallituksen työllisyys- ja perhevapaalinjan muusta harmista puhumattakaan.

– Hallitus ei ole Perussuomalaisille itsetarkoitus vaan väline toteuttaa puolueen politiikkaa. Me emme roiku hallituksessa. Me emme ole heikkoa tekoa, joka pötkii pakoon, kun on painetta. Hallituksen politiikka on kääntänyt Suomen suunnan – työllisyys paranee ja talous kasvaa. Isänmaan etu on pitää Suomi raiteillaan, talous kasvussa ja työllisyys kohenemessa. Kysykää vaikka Standard & Poorsilta.

SUOMEN UUTISET

Tagit