Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ruotii plokissaan Helsingin Sanomille ja Maaseudun Tulevaisuudelle antamiaan haastatteluja, jotka saivat suurta huomiota. Maaseudun Tulevaisuudessa hän esitti voimakkaat näkemykset siitä, miten kotimaista energiapolitiikkaa pitää hoitaa ja huolehtia maaseudun asioista sekä tukea pienyrittäjyyden edellytyksiä. Soini otti kantaa myös EU:n Venäjä-pakotteisiin.

– Sanoin sen, mielestäni itsestään selvän kannan, että Suomen on syytä pitää hyvät suhteet Venäjään. Mikäli Venäjä pistää elintarvikkeet tuontikieltoon, menettää Atria miljoonan päivässä. On se ihme, jos siitä ei saa olla huolissaan ja etsiä kaikkia mahdollisia keinoja, ettei näin kävisi, Soini kirjoittaa.

Hamas on terroristijärjestö

Helsingin Sanomissa Soini otti kantaa ajankohtaiseen Israel-tilanteeseen.

– Hamas on terroristijärjestö, joka ei hyväksy rauhanomaista ratkaisua Israelin ja Palestiinan välille. Tavoitteena on Israelin valtion tuhoaminen. Tämä ei ole minun mielipiteeni, vaan heidän oma ohjelmajulistuksensa.

Suorat sanat

Haastattelu oli hyvä ja kelvosti kirjoitettu, Soinia ei tulkittu väärin eikä hänen sanojaan vääristelty. Silti hän tiesi heti, että hälyhän hänen sanomisistaan nousee. Suurin osa kritiikistä tuli ihmisiltä, jotka eivät olleet koko juttua edes lukeneet vaan ottivat kantaa somessa.

– Sanon suoraan, että pidän Israelin olemassaoloa oikeutettuna. Minä olen sellainen mies, joka sanoo myös ystävilleen ja omilleen suoraan. Kysykää vaikka perussuomalaisilta, kirjoittaa Soini plokissaan.

PS VERKKOTOIMITUS

Tagit