KOLUMNI | Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kommentoi plokissaan Ylen tämänpäiväistä puoluekannatusarviota

Odotin parempia galluplukemia. Uusimmissa ei ole mitään selittämistä, ne ovat huonot ja päävastuu on puheenjohtajalla.

Nyt on hermojen pidettävä. Äkkikäännöksillä ei voiteta mitään. Käänne tulee, kun työtä tehdään. Meillä on edelleen Eduskunnassa toiseksi eniten paikkoja. Tätä resurssia on käytettävä paremmin.

Oppositio on turhautunut ja tuohtunut. Se haluaa valtaan, mutta vaaleihin on kolme vuotta ja se aika on pitkä. Periksi ei saa antaa. Antautuminen ei ole vaihtoehto.

Perussuomalaiset sopivat hallitusohjelmasta. Olen sellainen mies, joka pitää kiinni sovitusta vaikka kyyti on kylmää. Eihän miehellä ole kuin sanansa. Kättä päälle lyöty.

Kun hallituksen piuha pitää on vaaleihin yli 1000 päivää. Siinä ajassa oppositio turhautuu lisää.  Siinä ajassa tulee hallituksen linja punnituksi.

Hallituksen suosion lasku on mennyt meidän piikkiin. Se on kestettävä. Nyt mitataan kantti ja kestokyky. On uskottava omaan asiaan ja pitää sitä selkä suorana esillä. Kentälle vaan, ihmisten pariin. Vastaamaan ja haastamaan.

Poraaminen ei vie eteenpäin. Pettymykset ovat elämää. Olemme pitkään olleet myötämäessä. Nyt on huonompi jakso. Meidän on haastettava oppositio . SDP pullistelee nyt kuin punarinta -ahven, vihreät vaappuvat onnensa kukkuloilla.  Tykit on suunattava näihin kahteen ryhmään. Kokemuksesta epäilen, että siellä ei kestetä painetta. Viime vaalien loppukirissä jäykistyminen on tuoreessa muistissa. Sympatia on eri asia kuin äänet.

Perussuomalaiset eivät antaudu. Minä en antaudu. Ja hermo pitää. Nyt tarvitaan pitkät piuhat ja suuret sulakkeet. Me nousemme vielä kuin usva suosta. Ja suossa ollaan.

xxx

Kokoomuksessa tuli puheenjohtajavaali. Siihen en ota kantaa. Olen lojaali hallituskumppanille. Ajatuksia minulla syistä ja sepistä on, mutta pidän ne omana tietonani.

TIMO SOINI