Keskustan edellisvaalien romahtamisen pääsyyt olivat vaalirahaskandaali, jätevesiasetus ja EU-tukipakettipolitiikan aloittaminen. Matti Vanhasen pääministerikaudella piikki avattiin ja sitä jatkettiin Mari Kiviniemen kaudella, muistuttaa perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini.

– EU-päässä asiasta vastasi komissaari Olli Rehn. Vanhanen ja Rehn yrittävät paluuta politiikkaan. Rehn oli Vanhasen nimittämä komissaari. Palaako heidän epäonnistunut linjansa keskustan linjaksi? Soini kysyy.

– Tätä on syytä kysyä sen vuoksi, että keskusta on oppositiossa äänestänyt perussuomalaisten esitysten puolesta tukipakettipolitiikkaa vastaan.

Kaksi leiriä

Soinin mielestä keskustan keskeisinä kannanmuodostajina eduskunnan suuressa valiokunnassa ovat olleet Mauri Pekkarinen, Kimmo Tiilikainen, Tuomo Puumala, Sirkka-Liisa Anttila ja Paula Lehtomäki.

– Mikä on Juha Sipilän linja? Tukeeko hän uusvanhoja Rehniä ja Vanhasta vai hänen puheenjohtajakaudellaan asioita linjanneita EU-valiokunnan jäseniä? Tähän olisi hyvä saada pääministeriehdokas Sipilän vastaus ennen vaaleja.

SUOMEN UUTISET

Tagit