lehtikuva Jussi Nukari
Soini: Terveisiä Rukousaamiaiselta
Osallistuin tänään ns. Rukousaamiaiselle Washingtonissa.
Mielenkiintoinen ja avartava kokemus. Suomessa saati Euroopassa ei usein kuule merkittävässä asemassa olevien ihmisten tunnustavan uskoaan.
Täällä usko on luonteva osa elämää. On, mitä on. Vaikka sitten Jeesuksen seuraaja.
Presidentti Barack Obama puhui voimakkaasti uskonnonvapauden puolesta. Tähän näkemykseen on helppo yhtyä. Mielestäni uskonnonvapaus vahvistaa uskoa.
Obaman puheen aikana minulle tuli mieleen oma kääntymiseni roomalaiskatoliseen uskoon. Se on mahdollista, koska Suomessa on uskonnonvapaus ja meillä suvaitaan, tai ainakin 1980-luvulla suvaittiin, toiseutta ja oikeutta valita.
Päinvastoin kuin meille kailotetaan, Suomi on uskonnollisesti suvaitsevainen maa. Olen saanut kaksissa vaaleissa, viime eduskunta- ja EU-parlamenttivaaleissa, suurimman henkilökohtaisen äänimäärän.
Ihmiset ovat äänestäneet minua, eikä kirkkokuntaani. Hienoa tässä on se, että oma uskonnollinen vakaumus ei estä menestystä. Saattaa olla jopa päinvastoin. Saan tukea myös julkijumalattomilta. Se on hienoa, ei siinä äänestyslipussa uskontoa ja uskoa kysytä.
Suomalainen hymyilee usein jenkeille. Kaikki ei ole aina erinomaisesti, eikä kaikkia ole aina mukava nähdä.
Se, että puhuu pinnallisia , ei merkitse, ettei pinnan alla ole mitään. Siellä voi olla paljonkin, jota pelkää paljastaa. Epävarma ihminen yrittää miellyttää. Ei siinä mitään pahaa ole. Jokaisella on oikeus olla hyväksytty.
Tämä tapahtuma valmistuu kokonaisuudessaan omassa päässä vasta ajan kanssa. Olo on levollinen. Olen puhunut erilaisten ihmisten kanssa jokapuolelta maailmaa. Taskussa on peukalohangallinen käyntikortteja.
Suomalaisille sanon, että jos kutsu tulee, ota se vastaan. Ihmettelet näkemääsi pitkään. Minä tulen toistekin, jos kutsutaan. Harvoin saa tällaista tilaisuutta tutustua erilaisiin ihmisiin.
Henkinen ja hengellinen pahoinpitely on aina väärin. Rukous ei muuta Jumalaa, se muuttaa sinut. Ja se siinä pelottaa.
Terveisiä Suomeen. Ensi viikolla nousen taas kehään oikeiden asioiden puolesta. Sitä ennen otan kansainvälisestä ilmapiiristä kaiken irti, jotta jaksan olla taas tukevassa kunnossa Suomen politiikassa. Ja kiertää maata kuin Jerusalemin suutari. Rukoilla, kun siltä tuntuu ja kenen puolesta haluan.
+++
Täällä oli myös hinduja, muslimeita ja buddhalaisia. Uskontojen ymmärtäminen ja tunteminen on yleissivistystä.
Uskonnonopetuksen alasajo on moukkamaisuutta, jota en hyväksy. Samalla tulee sanotuksi sekin, että historianopetus on tarpeen. Kun kulkee maailmalla ja tekee sitten politiikkaa tai kauppaa, on sivistystä tuntea toinen kulttuuri, sen taustat ja uskomukset.
Ulkoasianvaliokunnan puheenjohtajana olen hyötynyt suuresti koulussa saamastani opista.
TIMO SOINI
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Viikon suosituimmat
Itäkeskuksen muslimiyrittäjä HS:lle: Hameen on oltava löysä lantion kohdalta, jotta muut miehet kuin minä eivät näe
Helsingin Itäkeskuksen Hansasillalla esillä ollut islamilaisia pukeutumissääntöjä esittelevä kyltti on puhututtanut mediassa ja somessa tällä viikolla. Kyltissä kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa samankaltaisia kylttejä on nähty jo pitkään. Saksassa on tuotu oikeuden eteen myös sharia-poliiseja.
Mäenpää: Itäkeskuksen kyltit seurausta vihreiden maahanmuuttopolitiikasta
Yksi kuluvan viikon kuumimmista puheenaiheista on ollut Helsingin Itäkeskukseen ilmestynyt herättänyt ohjetaulu koskien musliminaisten pukeutumista. Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää muistuttaa ohjeistuksesta pöyristynyttä vihreiden puheenjohtajaa Sofia Virtaa siitä, että tapahtunut on seurasta vihreidenkin tukemasta avoimien rajojen maahanmuuttopolitiikasta.
Yle kehysti Trumpin kampanjatilaisuuden vitsin rasismiksi: ”Roskasaari” – tosiasiassa Puerto Rico hukkuu roskiin
Ylen toimittajien mieleen ei tullut tarkistaa, miksi Amerikassa on ennenkin kutsuttu Puerto Ricoa roskasaareksi. Rasismi ei liity asiaan, vaan vertaus on sangen kirjaimellinen, koska roskia Puerto Ricossa riittää. Saaren asukkaiden yksi suurimpia ongelmia onkin jäteasemien tilan puute, ja eri arvioiden mukaan kaatopaikkatila saattaa loppua kesken 2–4 vuodessa.
Kamala Harris on positiivisen erityiskohtelun tuotos – maailman menestynein “DEI-rekry”
Kamala Harris on uransa joka käänteessä hyötynyt siitä, että hän on nainen ja kuuluu rodulliseen vähemmistöön. Hän on malliesimerkki siitä, miten paljon positiivinen erityiskohtelu voi edistää vähemmistöjen menestystä. Varapresidenttinä hän oli Bidenin "DEI-rekry", joka lopulta syrjäytti presidentti Bidenin. Nyt hänellä on mahdollisuus nousta maailman mahtavimman maan presidentiksi.
Museovirasto sulki suositut museokohteet reaktiona hallituksen leikkauspäätökseen – Louhisaaren kartanon omistaja Taito Ylhäinen: ”Pelkkää vedätystä”
Hallitus päätti kevään kehysriihessä leikata Museovirastolta 872 000 euroa ensi vuoden määrärahoista. Museovirasto reagoi leikkauksiin sulkemalla Seurasaaren ulkomuseon, Kirkkonummen Hvitträskin, Askaisten Louhisaaren ja Kotkan Langinkosken. Louhisaaren kartanon omistaja, perussuomaisten toiminnantarkastaja ja Maskun kunnanvaltuuston puheenjohtaja Taito Ylhäinen pitää päätöstä silkkana vedätyksenä ja kiristyksenä.
HS, IS, Aamulehti ovat luikahtaneet pois Twitteristä – entä mitä tekee Yle?
Koko läntinen maailma velloo tunnemyrskyissä – Suomestakin tuli puberteettiyhteiskunta, jota rakennetaan fiilispohjalta
Tietokirjailija-kouluttaja Katleena Kortesuon uutuuskirja "Tunteet tapissa" kertoo havainnollisesti, kuinka olemme siirtyneet tietopohjaisesta konsensusyhteiskunnasta tunneuskovaisuuden maailmaan, jonka perustukset valettiin 1980- ja 1990-luvuilla. Monelta osin yhteiskuntamme on kuin 13-vuotias teini, joka kokee tunteita vahvasti ja viskoutuu tunnemyrskyn mukana milloin mihinkin suuntaan. Pelkkä tunne on kuitenkin surkea kumppani silloin, jos edessä on vaikea ja kauaskantoinen päätös.
Rocklegenda USA:n vaaleista: Faneilleen äänestysohjeita jakavat muusikot käyttävät vaikutusvaltaansa väärin – ”Se ei edusta vapautta”
Rokkari Alice Cooper on yksi viihdemaailman suurnimistä, joka pidättäytyy ottamasta puolia Yhdysvaltojen presidentinvaaleissa. Cooper totesi jo edellisten presidentinvaalien alla, että hän mielellään osallistuu erilaisiin hyväntekeväisyystempauksiin, mutta äänestysohjeita hän ei ryhdy jakamaan.
Iranin islamistinen hallinto pidätti yliopisto-opiskelijan – nuori nainen vastusti siveyspoliisin voimakeinoja riisuutumalla
Viikonloppuna viestipalvelu X:ssä levisi kuvia ja video nuoresta naisesta, joka kulkee alusvaatteet yllään rakennuksen pihalla. Hänen kerrotaan riisuutuneen protestiksi, koska siveyspoliisi oli käyttänyt häneen voimakeinoja väärin puetun hijabin vuoksi. Hänen vaatteitaan oli esimerkiksi revennyt siveyspoliisin kiinniotossa.