Perussuomalaisten puhenejohtaja Timo Soini nostaisi Suomea lamasta kaksivuotisella, kattavalla tulopoliittisella ratkaisulla ja elvyttämällä taloutta teitä ja ratoja korjaamalla. Soini kertoi näkemyksistään Ylen Ykkösaamussa.

– Herrojen pitää ryhtyä töihin, muuten tulee liittokierros. Pahoin pelkään, että se johtaa sellaiseen eriytyvään kehitykseen, että ei tule mahdollisimman hyvää ratkaisua, Soini varoitti Ylen haastattelussa.
Soinin mielestä palkansaajien ostovoimaa pitäisi nostaa maltillisesti 0-1 prosenttia. Samalla pitäisi pienentää työvoimakustannuksia esimerkiksi alentamalla työnantajien sosiaaliturvamaksuja.

Soini hakisi tupo-varaa EMU-puskureista, joissa on hänen mukaansa 5,5 miljardia euroa rahaa. Hän olisi valmis rahoittamaan elvytystä myös myymällä valtionyhtiöitä.
– Kyllä sitä kannattaa miettiä, että onko joku viinan valmistus valtion tehtävä vai ei, Soini totesi.

Oppositio mukaan
sote- ja kuntauudistukseen

Soini vaati myös opposition ottamista mukaan sote- ja kuntauudistusten tekoon. Hän totesi, että muuten ei hallitus saa omia linjauksiaan läpi: kun seuraavaan hallitukseen joka tapauksessa tulevat todennäköisesti perussuomalaiset ja keskusta, niin nämä uudistukset ovat silloin menossa purkuun.

Veli-Pekka Leskelä