Vietnamin armeija on aloittanut yli 10 000 henkilöä työllistävän kyberyksikön pystyttämisen, kertoo Financial Times. Divisioonan vahvuisen osaston tarkoituksena on taistella sosiaalisessa mediassa esiintyviä ”vääriä näkemyksiä” vastaan. Yksikön nimeksi tulee ”Voima 47”. Nimen taustaa ei kerrottu.

Kommunistijohtoisessa Vietnamissa on yli 93 miljoonaa asukasta ja 63 prosenttia heistä pääsee käsiksi verkon palveluihin. Väestön lisääntyvä sometus on todennäköisesti kommunistipuolueen silmäätekevien epäluulon takana.

Vietnam taiteilee Kiinan lailla kapitalismin opein kommunistisen hallinnon alaisuudessa. Nykyjohdon vallassapysyminen edellyttää jatkuvaa voimakasta talouskasvua, joka pitää väestön tyytyväisenä ja pois barrikadeilta.

Maan johdon mukaan netillä on sekä hyviä että huonoja puolia. Huonoihin puoliin kuuluu se, että vihollinen voi netin välityksellä saada aikaan jopa kaaoksen Vietnamissa.

Sotilasjodon käsitys on se, että muut maat ovat jo julistaneet kybersodan Vietnamia vastaan. Siksi ”jokainen sekunti, minuutti ja tunti ovat tärkeitä taistelussa vääriä mielipiteitä vastaan”, julisti kenraaliluutnantti Ngyen Trong Nghia joulupäivän puheessaan.

Uusi kyberyksikkö pystytetään Vietnamiin isommalla porukalla, mukana rakentamistyössä ovat sotilaiden lisäksi sisäisestä turvallisuudesta vastaavat viranomaiset ja muut tarpeelliseksi katsotut tahot.

Suomen Uutiset

Tagit