Itä-Uudenmaan, Lapin ja Itä-Suomen poliisilaitosten päälliköille on hankittu uudet virka-autot. Hankintahinta näistä kolmesta autosta on ollut yli 150 000 euroa. Hankinta on rahoitettu poliisihallituksen määrärahoista. Odotettavissa on muidenkin poliisilaitosten päälliköiden autokaluston uusimista.

Paheksun voimakkaasti kyseisenlaisia hankintoja tilanteessa, jossa poliisihallinnon säästöihin ja rakenneuudistukseen vedoten aiotaan vähentää poliisin käytöstä 80 ajoneuvoa. Näistä varmasti löytyisi poliisipäälliköillekin sopivat virka-autot.

Uusien autojen hankinnan taustalla on poliisijohdon tarve turvallisiin ajoneuvoihin lisääntyvän matkustamisen takia. Muistutan, että poliisin hälytys- ja valvontatehtävissä käytössä oleva kalusto on luvattoman usein ikääntynyttä ja paikoin jopa vaarallisen huonossa kunnossa erityisesti hälytysajoa ajatellen. En äkkiä keksi tilannetta, jossa poliisipäällikön tarvitsisi ajaa hälytysajoa.

Poliisin rakenneuudistus ja siihen liittyvät säästötoimenpiteet ovat saaneet poliisin kentän erittäin epäluuloiseksi poliisihallitusta ja sisäministeriön poliisiosastoa kohtaan. Tämän kaltaiset toimet eivät luottamusta tule ainakaan parantamaan.

Kirjoittaja on vanhempi konstaapeli ja perussuomalaisten kansanedustaja.

ISMO SOUKOLA