Suomen Perusta -säätiö tekee oikaisuvaatimuksen Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) takaisinperintäasiassa. OKM päätti syyskussa osittaisesta takaisinperinnästä Totuus kiihottaa -julkaisun takia.

Säätiön toiminnanjohtaja Marko Hamilo kommentoi päätöstä Suomen Uutisille:

– OKM:n perusteet eivät ole kestäviä. OKM viittaa päätöksessään yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolakeihin. Kyseiset lait koskevat kuitenkin suhteita esimerkiksi työ- ja opiskelupaikoissa. Syrjintä- ja häirintäkielto koskee käyttäytymistä sopimussuhteissa, ei mielipiteen ilmaisemista. Ministeriö on katsonut, että mielipiteen ilmaiseminen olisi syrjintää. Tälle ei löydy laillista pohjaa, Hamilo toteaa.

– Ministeriön päätös perustuu niin ikään ajatukselle, ettei säätiö olisi pyrkinyt estämään tai korjaamaan julkaisua. Tämäkään ei pidä paikkaansa. Ajatuspaja ryhtyi heti korjaaviin toimenpiteisiin tultuaan tietoiseksi julkaisun ongelmista. Julkaisu vedettiin välittömästi takaisin.

– Säätiölle ei jää muuta vaihtoehtoa kuin tehdä oikaisuvaatimus. Säätiön hallituksen päätös oli yksimielinen. Asiasta päätettiin torstaiaamun kokouksessa.

SUOMEN UUTISET