Suomalaiset ovat tänään hajoilleet Liikenne- ja viestintäministeriön (LVM) tilaamiin kökkövideoihin, joista on laskutettu kymmeniätuhansia euroja. Kaarina Hazardin ”tähdittämä” produktio on tähän mennessä kustantanut veronmaksajille 50 000 euroa. Yhden jakson hinta on viisi tuhatta. Asiasta kertoi IS.

Videoissa Kaarina Hazard ja Mikko Roiha jolkottavat katuja puhuen käsivaralla pideltävään kameraan. Kuvasto on kauniisti sanottuna vähintäänkin kotikutoista.

Totea omin silmin:

Ennen IS-skuuppia videoita oli katseltu hyvin niukalti.

Esimerkiksi IS:n mukaan heinäkuun lopussa julkaistua Kävely ja pyöräily -videota oli katsottu perjantaiaamuun mennessä 539 näyttökertaa. Tämä tarkoittaa yli yhdeksän euron laskua veronmaksajille jokaisesta katselukerrasta. Ei aivan edullista.

Älyvapaata touhua

Ylihintaiset ja turhanpäiväiset videotekeleet ovat saaneet arvoisensa vastaanoton.

Kansanedustaja Olli Immonen twiittasi: ”Nyt on hazardia touhua. Nimittäin verorahojen vastuullisen käytön näkökulmasta ajateltuna. Poliitikoilta tuntuu usein unohtuvan, että kansalaisilta kerätyt verorahat ovat ensisijaisesti kansalaisten rahoja, eivät valtion, kuntien tai poliitikkojen rahoja.”

– Ei tämä hölmöily ole enää tottakaan LVM, twiittasi kansanedustaja Jani Mäkelä.

Kännyvideota ei kauan tee

Koska on lauantai-ilta, ja oiva päivä hassuttelulle, Suomen Uutiset tehdä päräytti Hazard-menetelmällä hivenen rosoisen Rakkaudesta Infraan -aiheisen kuvaelman. Ideointiin, käsikirjoitukseen, kuvaamiseen, matkoihin, tiedonsiirtoon, tekstitykseen ja jälkikäsittelyyn kului puoli tuntia. Toimitus on halukas tarjoamaan kyhäelm.. öh siis teosta Liikenne- ja viestintäministeriölle edukkaaseen hintaan. Yhteyttä voi ottaa!

https://www.facebook.com/suutiset/videos/266052244246941/

MATIAS TURKKILA