

SU
Talousasiantuntija Juhani Huopainen: ”Äänestämällä pystyy vaikuttamaan siihen, leikkaako seuraava hallitus kehitysyhteistyöstä vai työttömien etuuksista” (video)
Eurooppaa ravistelee energiasokki ja korkosokki, pian myös eurokriisi. Taloussokki tärähtää kohdalle kymmenen vuoden välein. Suomi kuitenkin kuvittelee olevansa pohjoismainen hyvinvointivaltio, vaikka tosiasiassa syömme enemmän kuin tienaamme. Suomen Uutiset haastatteli eduskuntaryhmän talousasiantuntijaa Juhani Huopaista (ps.).
– Mielikuvissa elämme maailmassa, jossa meillä on varaa. Olemme kuitenkin Euroopan pussin perällä. Rahareikiä on paljon, näkymät ovat huonot. Näin toteaa perussuomalaisten talouspolittiinen asiantuntija Juhani Huopainen.
Hän muistuttaa siitä, että taloussokki tärähtää kohdalle kymmenen vuoden välein. Kuitenkaan tulevaisuuden yllätyksiin ei varauduta riittävän hyvin, vaikka oikeasti pitäisi olla liikkumavaraa.
Katso Huopaisen haastattelu (juttu jatkuu videoikkunan alla):
– Nyt etsitään mustanpekan saajaa. Näyttää vahvasti siltä, että jälleen kerran pieni Suomi voittaa vastuunkantotaakan, Huopainen uskoo.
Perussuomalaiset ovat vaihtoehto hillittömälle nykymenolle
Taloustilanne on hurja. Korot ja hinnat nousevat, velkasuhde kasvaa ja inflaatio on 8 prosentin luokkaa.
Alamäkeen ajautuvat ostovoima, kysyntä, vienti ja investoinnit.
Samaan aikaan kansan koulutustaso heikkenee ja väestö ikääntyy. Lisävelkaa on jo otettu kymmeniä miljardeja lyhyessä ajassa. Niinpä Marinin hallituksen jäljiltä on rakennettava talous uudelleen.
– Seuraava hallitus joutuu satavarmasti tekemään kipeitä leikkauksia, oli hallituksen kokoonpano mikä tahansa, sanoo Huopainen.
Tässä tilanteessa perussuomalaiset ovat vaihtoehto.
– Äänestämällä pystyy vaikuttamaan siihen, leikkaammeko ensisijaisesti vaikkapa kehitysyhteistyöstä vai alammeko esimerkiksi puukottamaan työttömien etuuksia.
Valintoja on tehtävä. Huopaisen mukaan perussuomalainen vaihtoehto tuo hallitukselle painetta miettiä arvopohjaansa uudelleen.
MARIA ASUNTA
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Antikainen: Kuvitelkaa demarien Nasima Razmyar sisäministerinä – rajat auki, suut kiinni ja lisää turvapaikanhakijoita suomalaisten elätettäväksi
Pääministeripuolueena SDP:n ja Nasima Razmyarin toimintalinja olisi selvä: vihapuheesta vankilaan – mutta laittomasta maassaoleskelusta palkinto. Suomalaisille rajat sananvapauteen – mutta ei rajoja maahanmuutolle. Ja jos kritisoisit Razmyaria, joutuisit maksamaan kunnianloukkauksesta korvauksia, kansanedustaja Sanna Antikainen varoittaa.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

AKT-pamppu Ismo Kokon mielestä bussiliikenne pysähtyisi ilman maahanmuuttajia – PS:n Grönroosilta tyly kuitti: ”AKT:n kaverilla kysynnän ja tarjonnan perusasiat hukassa”
Perussuomalaisten 3. varapuheenjohtaja Simo Grönroos selventää mamutusta komppaavalle ay-pomo Ismo Kokolle, että toki Suomessa bussit liikkuisivat aivan hyvin myös ilman maahanmuuttajia, tällöin vain kuljettajien palkat olisivat hieman korkeammat kuin nyt.

Tukala helle jatkuu – Ministeri Kaisa Juuso: ”Viilennyksestä on nyt huolehdittava erityisesti vanhusten asumisyksiköissä”
Kotien lisäksi sisätilojen viileydestä on huolehdittava sosiaali- ja terveydenhuollon hoitolaitoksissa sekä asumisyksiköissä, joissa hoidetaan kuumuuden vaikutuksille herkkiin väestöryhmiin kuuluvia, painottaa sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Päivän pointti: Toksinen vallankäyttö, toiminnan ristiriitaisuudet ja kasvava tyytymättömyys Pride-liikkeen sisällä herättävät pohtimaan, joko Pride-aikakausi on tullut päätökseensä

Hallitus selvittää maahanmuuttajien arvot: ”Lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”
Maahanmuutto- ja integraatiopolitiikan pitää perustus tosiasioihin, ei näppituntumaan saatikka oletuksiin. Näin ajattelee tuore opetus- ja integraatioministeri Simona Mohamsson (ent. Mohammad). Yhteiset tasavertaisuuteen perustuvat arvot on hyväksyttävä, sillä ”lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”.

Ranska avaamassa ovea uusille tulijoille – pelkkä palestiinalaisuus riittää nyt turvapaikan perusteeksi
Ranska on päättänyt myöntää turvapaikkoja Gazan palestiinalaisille. Tie EU:n alueelle on nyt periaatteessa auki kahdelle miljoonalle uudelle pakolaiselle. Päätökseen on reagoitu voimakkaasti, sillä se voi johtaa pakolaistulvaan ja Hamasin terrroristien ujuttautumiseen Euroopan ytimeen.