Artikkeli kuva

Talousasiantuntija Veikko Vallin näkisi EU:n mieluummin järjestönä kuin jatkuvasti lisää valtaa kahmivana liittovaltiona

”Lähden siitä, että EU muutetaan organisaatioksi, jonka jäseninä ovat suvereenit kansallisvaltiot.” Näin EU-vaaliehdokas Veikko Vallin kommentoi Ylöjärven uutisille.

Kansanedustajana 2019-2023 toiminut pitkän linjan yrittäjä Veikko Vallin tunnetaan talousosaajana. Eduskuntavuosinaan hän vaikutti talousvaliokunnassa. Hän kampanjoi nyt vahvasti päästäkseen EU-parlamenttiin.

Vallinin mukaan EU:lle ei pidä antaa verotusoikeutta.

– Suomalaiset eivät ole valmiita maksamaan veroja samaan aikaan kunnille, alueille, valtiolle, Ylelle sekä EU:lle. EU kulkisi kohti sosialismia. Missään nimessä en kannata enkä hyväksy EU:n verotusoikeutta.

Vallin painottaa jokaisen valtion vastuuta omasta talouspolitiikastaan.

– Kannatan prikulleen presidentti Sauli Niinistön viitoittamaa talouspolitiikkaa. Helikopterirahan jakaminen ei johda mihinkään hyvään lopputulokseen. Holtittomassa taloudenpidossa eläminen on täysin verrattavissa alkoholismiin, jossa aluksi kaikki tuntuu kivalta. Krapulavaiheessa hiki nousee ja tilanne ahdistaa.

Eurooppa kärsii Vallinin mukaan korkeasta inflaatiosta. Hänen mukaansa rahan painaminen on kaiken pahan alku ja juuri.

Vallin tietää, että suomalaisia jurppii huoleton suhtautuminen rahaan ja sen jakamiseen ympäri maailmaa. Kansalaiset pitävät avokätisyyttä epäreiluna tilanteessa, jossa oma maa käpristelee velkakurjuudessa, ja ihmiset taistelevat köyhyyttä vastaan.

EU:n vapaan liikkuvuuden Vallin säilyttäisi, mutta sen pitäisi kuulua vain EU-kansalaisille.

Kiina-riippuvuudesta Vallin kannustaa EU-maita irrottautumaan rivakasti.

Kansanvallan ideaalista

Vallin pohdiskeli samoja teemoja Tamperelaisen ja Ylen yhteisessä vaalipaneelissa kekiviikkona.

Ainoa kestävä malli Euroopalle on Vallinin mukaan se, että unioni koostuu kansallisvaltioista, jotka tekevät yhteistyötä. EU voi tehdä raamit taloudelle ja standardeille, mutta kansat päättävät lopulta itse omasta turvallisuudestaan ja kohtalostaan


Artikkeliin liittyvät aiheet


Mitä mieltä?

Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Viikon suosituimmat

10.
Suomen uutiset logo

Maahanmuuttokriittisyys kasvaa – eliitti ja media kieltäytyvät näkemästä Euroopan poliittista muutosta

03.10.2024 |13:12

Uusimmat