

Talousasiantuntija Veikko Vallin näkisi EU:n mieluummin järjestönä kuin jatkuvasti lisää valtaa kahmivana liittovaltiona
”Lähden siitä, että EU muutetaan organisaatioksi, jonka jäseninä ovat suvereenit kansallisvaltiot.” Näin EU-vaaliehdokas Veikko Vallin kommentoi Ylöjärven uutisille.
Kansanedustajana 2019-2023 toiminut pitkän linjan yrittäjä Veikko Vallin tunnetaan talousosaajana. Eduskuntavuosinaan hän vaikutti talousvaliokunnassa. Hän kampanjoi nyt vahvasti päästäkseen EU-parlamenttiin.
Vallinin mukaan EU:lle ei pidä antaa verotusoikeutta.
– Suomalaiset eivät ole valmiita maksamaan veroja samaan aikaan kunnille, alueille, valtiolle, Ylelle sekä EU:lle. EU kulkisi kohti sosialismia. Missään nimessä en kannata enkä hyväksy EU:n verotusoikeutta.
Vallin painottaa jokaisen valtion vastuuta omasta talouspolitiikastaan.
– Kannatan prikulleen presidentti Sauli Niinistön viitoittamaa talouspolitiikkaa. Helikopterirahan jakaminen ei johda mihinkään hyvään lopputulokseen. Holtittomassa taloudenpidossa eläminen on täysin verrattavissa alkoholismiin, jossa aluksi kaikki tuntuu kivalta. Krapulavaiheessa hiki nousee ja tilanne ahdistaa.
Eurooppa kärsii Vallinin mukaan korkeasta inflaatiosta. Hänen mukaansa rahan painaminen on kaiken pahan alku ja juuri.
Vallin tietää, että suomalaisia jurppii huoleton suhtautuminen rahaan ja sen jakamiseen ympäri maailmaa. Kansalaiset pitävät avokätisyyttä epäreiluna tilanteessa, jossa oma maa käpristelee velkakurjuudessa, ja ihmiset taistelevat köyhyyttä vastaan.
EU:n vapaan liikkuvuuden Vallin säilyttäisi, mutta sen pitäisi kuulua vain EU-kansalaisille.
Kiina-riippuvuudesta Vallin kannustaa EU-maita irrottautumaan rivakasti.
Kansanvallan ideaalista
Vallin pohdiskeli samoja teemoja Tamperelaisen ja Ylen yhteisessä vaalipaneelissa kekiviikkona.
Ainoa kestävä malli Euroopalle on Vallinin mukaan se, että unioni koostuu kansallisvaltioista, jotka tekevät yhteistyötä. EU voi tehdä raamit taloudelle ja standardeille, mutta kansat päättävät lopulta itse omasta turvallisuudestaan ja kohtalostaan
"Ainoa kestävä malli Euroopalle on se, että se koostuu kansallisvaltioista, jotka tekevät yhteistyötä. EU voi tehdä raamit taloudelle ja standardeille, mutta kansat päättävät lopulta itse omasta turvallisuudestaan ja kohtalostaan."
— @MailVeikko, kansanvallan ideaalista pic.twitter.com/Vzd6xySN2Y
— Suomen Uutiset (@SUutiset) May 30, 2024
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Viikon suosituimmat

Käsittämätön kahakka vaaliteltalla – Sofia Virta usutti avustajiaan häiriköimään työtään tekevää toimittajaa – kameraa revittiin kädestä, naamaan läpsittiin vaaliesitteillä
”En ole 20 toimittajavuoden aikana nähnyt poliitikkoa, joka hoitaisi mediasuhteitaan yhtä ala-arvoisesti.”

Purra sai lapsen äidiltä tyrmistyttävän viestin – koulurauha oli jo valmiiksi mennyttä, kunnes opettaja esitti kummallisen pyynnön

Juontajamalli Sini Ariell vieraili eduskunnassa ja kertoi Australian woke-sekoilusta tavalla, joka sai jopa Juha Mäenpään hetkeksi hiljenemään (video)

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Vaalivalvojaiset – suora lähetys

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää