

LEHTIKUVA
Terho: Brexitistä tai Trumpista ei tarvitse kauhistua – ”Joidenkin maailmankuva ehkä romahtaa, mutta maailma ei romahda”
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho ihmettelee liberaalien puheita ”totuuden jälkeisestä aikakaudesta, jossa tosiasiat eivät enää merkitse politiikassa mitään”.
– Tosiaanko, tähänkö asti on siis eletty totuuden aikakautta? Terho kysyy.
Eurojäsenyyden piti turvata vienti ja talouskasvu
Terho listaa blogissaan esimerkkejä kotimaisen politiikan perinteisiä ”totuuksista”. Ensimmäisenä hän mainitsee eurojäsenyyden, jonka piti turvata Suomen vienti ja talouskasvu.
– Tämä kuvattiin lehdistön ja vanhojen puolueiden enemmistön taholta viime vuosiin saakka selvänä totuutena, jota vain pölvästit ja edesvastuuttomat poliittiset voimat epäilivät. Vasta viime aikoina poliittinen leimaaminen on hiipunut, koska asiantuntijoiden parissa on niin yleisesti tunnustettu, että euroon liittyminen oli Suomelle huono ratkaisu.
Mihin katosi huutava työvoimapula?
Terhon listalle on päätynyt myös viime vuosikymmenellä kovasti hoettu ja povattu työvoimapula, jonka piti koittaa tällä vuosikymmenellä, kun suuret ikäluokat siirtyvät eläkkeelle.
– Tätä väistämätöntä työvoimapulaa piti tietenkin liberaalien mielestä torjua niin, että Suomeen otettaisiin nopeasti 300 000 tai jopa 500 000 maahanmuuttajaa. Samalla kaikki kritiikki maahanmuuttojärjestelmää kohtaan vaiennettiin ja kritiikin esittäjät leimattiin.
– Elettiinkö tuolloin 10 vuotta sitten tosiaan totuuden aikakautta? Terho kirjoittaa.
Toisteltu monikulttuurisuutta rikkautena
Tosiasioilla ei ole Terhon mielestä minkäänlaista vaikutusta liberaalien mielipiteisiin.
– On itse asiassa vaikea keksiä mitään niin perusteetonta mielipidettä, etteikö sitä politiikassa olisi joku taho aina hokenut totuutena. Milloin on ehdottomina toisteltu monikulttuurisuuden olevan rikkautta, milloin neuvostovastaisuuden olevan moraalitonta.
– Politiikassa on kautta aikojen esitetty jos jonkinlaisia väitteitä tai lupauksia, joiden uskottavuutta tai toivottavuutta kukin äänestäjä saa sitten tahollaan arvioida. Nykytilanteessa ei tässä suhteessa ole mitään uutta, Terho toteaa.
”On helpompaa syyttää muita valehtelusta”
Terhon mukaan Brexitin ja Trumpin edustaman poliittisen suuntauksen menestys rakentuu juuri liberaalien antamiin tyhjiin lupauksiin ja mahdottomiin visioihin.
– Eivät uudet poliittiset voimat saa kannatusta siksi, että ne valehtelevat. Ne nousevat, koska heidän edeltäjänsä itse antoivat katteettomia lupauksia (mitä joku kutsuisi kai valehteluksi) ja edistivät vain äänekkään vähemmistön mahdottomia ja epätoivottuja tulevaisuudenvisioita.
– Brexitistä tai Trumpista ei tarvitse kauhistua. Joidenkin maailmankuva ehkä romahtaa, mutta maailma ei romahda. On tietysti aina helpompaa syytellä muita valehtelusta kuin pohtia omia virheitään ja sanomisiaan, mutta se on varma, että ilman suurta turhautumista asioiden nykytilaan eivät ihmiset äänestä suurten muutosten puolesta.
Toivottavasti totuuden aika koittaa
Terho sanoo pystyvänsä eläytymään brittien ja amerikkalaisten turhautumiseen.
– Minäkin koen, että olen koko elämäni kuunnellut poliittista keskustelua, jonka monet perustotuudet ovat olleet täyttä poliittisesti valikoitua vääristelyä. Siksi lähdin perussuomalaisiin, siksi haluan muutosta ja siksi toimin sen puolesta.
– Emme siis elä totuuden jälkeistä aikaa, mutta toivottavasti totuuden aikakin vielä kerran politiikassa koittaa, Terho toivoo blogissaan.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Viikon suosituimmat


Vigelius SDP:n Nurmisen yt-aikeista: Tätäkö tarkoitti, että kaiken voi tehdä reilummin?
Tampereen kaupunginhallitukselle esitetään yt-neuvottelujen aloittamista vähintään 10 miljoonan euron säästöjen saavuttamiseksi. Säästöjä tehdään kaikilla palvelualueilla. Perussuomalaisten kansanedustajan, Tampereen kaupunginvaltuutettu Joakim Vigeliuksen mielestä päätökset osoittavat, mitä SDP:n vaalilupaus "kaiken voi tehdä reilummin" todella tarkoittaa.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Teemu Keskisarja SuomiAreenassa: SDP jakaisi äänestäjille ja someseuraajille ei-kenenkään velkamiljardeja, joita ei ole olemassakaan
MTV:n ja Porin kaupungin SuomiAreenan Raatihuoneenpuiston lavalla kohtasivat keskiviikkoiltana puolueiden puheenjohtajiston vaikuttajat, ja melko ennalta-arvattavasti puoluepomoilta kysyttiin kantoja talouden sopeutuksiin ja lisäsäästöihin lähitulevaisuudessa.

Jussi Halla-aho: ”Onko minkään median toimituksessa yhtä paljon rikollisia kuin Hesarissa?”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho jakaa X-tilillään kurinpalautusta Helsingin Sanomille. Halla-aho osallistuu näin keskusteluun tuoreesta hovioikeuden tuomiosta kahdelle Helsingin Sanomien toimittajalle niin kutsutussa Viestikoekeskus-jutussa. Hovioikeus kovensi käräjäoikeuden aiempaa tuomiota.

PS-ministeriryhmän tiedotustilaisuus klo 15.30 alkaen (suora lähetys)

Arabitaustaiset perheklaanit hallitsevat suurta osaa saksalaisesta rikollisuudesta
Aikoinaan Libanonista Saksaan turvapaikanhakijoina saapuneet arabitaustaiset klaanit tekevät huomattavan osan Saksan rikoksista. Saalista kerätään etenkin huumekaupalla, ryöstöillä, suojelurahalla ja kiristyksellä. Klaanin jäseniä yhdistävät ehdoton lojaalisuus omia perheenjäseniä ja sukulaisia kohtaan, perinteiset arvokoodit ja oma oikeuskäsitys. Tutkijat muistuttavat, että kaikki perheklaanien jäsenet eivät ole rikollisia.

Jussi Halla-aho: Kehitysavun tehtävä on ollut ostaa itsellemme hyvää omaatuntoa
Länsimainen ja suomalainen ihminen kantaa ilmeisen ikuista syyllisyyden taakkaa. Ainakin wokeväen mielestä. Olemme syyllisiä siihen, mitä samanväriset ihmiset ovat tehneet missä päin maailmaa hyvänsä aikakauteen katsomatta. Jussi Halla-ahon mielestä tämä on ”vähän kummallista ajattelua”.

Nato tunnusti laittoman maahantulon merkittäväksi uhaksi kansalliselle turvallisuudelle
Nato teki Haagin huippukokouksessaan päätöksen, että rajaturvallisuuteen liittyvät kulut voidaan jatkossa laskea mukaan jäsenmaiden viiden prosentin puolustusmenotavoitteeseen. Tämä on suuri helpotus niille Nato-maille, joilla on yhteistä rajaa Venäjän kanssa tai joihin muuten kohdistuu paljon laitonta maahantuloa. Myös kumivenepakolaisten kanssa ongelmissa oleva Britannia iloitsee uudesta linjauksesta.

SU-Show #16: Suomessa on sananvapaus, mutta islamin arvostelija joutuu usein yhä vaientamisyritysten kohteeksi – onko suomalaisista tullut kulttuurisesti alistettu kansa?
Suomen Uutiset Show'n studiossa on tarjolla tällä kertaa suoraa puhetta sananvapauden todellisesta tilasta, kulttuurisesta alistamisesta sekä syistä ilmiön taustalla. Ajankohtaista aihetta pöyhivät Yhdysvaltojen historian ja kirkkohistorian dosentti, professori ja tutkija Markku Ruotsila sekä kansanedustaja Kaisa Garedew.

Suomen Akatemia teki sen taas! 750 000 euron jättipotin kuittasi tällä kertaa kynsisalonkitutkimus: feminismin ja rodullistamisen manikyyritutkimusta
Suomen Akatemian myöntämä yli 750 000 euron rahoitus Helsingin yliopiston tutkimukselle "Intiimi manikyyri: femininisoitu työ, (itse-)hoiva ja rodullistetut kohtaamiset kynsistudioissa" on hämmentänyt sosiaalisessa mediassa. Keskustelijat ovat ilmaisseet epäuskoaan julkista rahankäyttöä ja tiedepolitiikkaa kohtaan. Päivystävät kriitikoiden kriitikot kuten ekonomisti Heikki Pursiainen puolestaan piikittelivät muita keskustelijoita kuten Wille Rydmania jopa henkilökohtaisuuksiin asti. Pursiainen puhui kohututkimuksesta ylistävämpään sävyyn. Suomen Akatemian erikoiset rahoituspäätökset hämmentävät ihmisiä vuodesta toiseen. Ilmiö liittyy laajempaan keskusteluun tieteen politisoitumisesta ja tiederahoituksen kanavoitumisesta ideologisesti värittyneisiin hankkeisiin.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää