Tämä hallitus on – pääministeri etunenässä – vakuuttanut tekevänsä kaikkensa työttömyyden eteen. Hallitus on todellakin paiskinut töitä saadakseen työttömyyden nousuun.

Maaliskuun lopussa maassa oli 18 000 pitkäaikaistyötöntä enemmän kuin vuosi sitten. Hallituskauden alussa työttömiä oli noin 250 000. Nyt työttömänä on 320 000 ihmistä. Kekkonen julisti aikoinaan hätätilan näillä luvuilla.

Hallitus on saanut maan tähän pisteeseen liian tiukalla finanssipolitiikalla, joka estää talouskasvun ja aiheuttaa työttömyyttä. Hallitus lupaa kyllä viennin kasvua, mutta estää sen mm. järjettömällä rikkidirektiivillään. Julkisen talouden leikkauksetkaan eivät tuo säästöjä, ne aiheuttavat työttömyyttä ja jonoja sosiaaliluukulle. Kun tähän lisätään kotihoidontuen leikkaus, joka pakottaa äidit työttömyyskortistoon saadaan kohta työttömien lukumääräksi puoli miljoonaa.

Ja mitä tekee hallitus? Se lupaa maailmantalouden elpymistä ja viennin kasvua. Lupaukset eivät valitettavasti korjaa tehtyjä virheitä. Talousoppineiden mukaan sen enempää elpymistä kuin kasvuakaan ei ole näköpiirissä

Eipä siis ihme, että hallituksesta on pakoa.

Maria Tolppanen

kansanedustaja (ps.)