

Tom Packalén: Huumeiden laillistaminen ei välttämättä väärin
Perussuomalaisten helsinkiläiskansanedustaja Tom Packalén kirjoittaa Uuden Suomen blogissaan, ettei hän pidä huumeiden käytön osittaista laillistamista välttämättä huonona asiana kaikissa tilanteissa.
Tom Packalén painottaa, että huumeiden korvaushoito on jo laillistettua huumausaineiden käyttöä. Ei olisi välttämättä paha, että huumeista riippuvaiset potilaat hakisivat annoksensa aina terveysasemalta, kirjoittaa hän Uuden Suomen puheenvuorossaan.
– Minusta esimerkiksi kaikkien huumeiden laillistaminen ei välttämättä olisi huono ajatus. Huumeiden käytöstä lähtisi glamour, jos rekisteröity narkomaani hakisi päivittäiset piikkinsä hoitajalta terveysasemalta. Narkomaanit olisivat oletettavasti nykyistä terveempiä ja rikokset vähenisivät, Packalén kirjoittaa.
Taustalla keskustelu Töölön asuntolasta
Packalén on ammatiltaan poliisi ja hän kertoo olleensa tekemisissä satojen narkomaanien kanssa, joita hän on tukenut vaativalla matkalla ulos rikollissta huumemaailmasta.
– Tunnen ihmisiä, jotka selvisivät todella vakavasta kierteestä ja elävät nykyään täysipainoista elämää. Yhteistä heille on, että he ovat jättäneet huumeet kokonaan. Lähes jokainen heistä kävi lävitse pitkän laitoshoidon, Packalén kertoo.
Packálenin kannanotto pohjautuu Töölössä sijaitsevasta Ruusulankadun asuntolasta käydystä keskustelusta. Packalén otti jo aiemmassa kirjoituksessaan kantaa asuntolaa vastaan, mistä jotkut pahastuivat. Packalénia moitittiin ”nimbyksi”, joka ei hyväksy asunnottomia omille nurkilleen. Hän perustelee näkemyksensä poliisimiehen tietämyksellä.
– Ruusulankadun asuntolan kaltainen helvetin esikartano aiheuttaa ympäristöönsä turvattomuutta. Tämä selviää esimerkiksi järkyttävistä rikostilastoista. Asuntola on väärässä paikassa kenen tahansa takapihalla, oli piha sitten Haagassa, Mellunmäessä, Herttoniemessä, Hervannassa, Kaukovainiolla tai Varissuolla. Jokaisella pitää olla oikeus asua, elää, kasvaa ja kasvattaa ympäristössä, joka on turvallinen.
– Olen edelleen sitä mieltä, ettei Ruusulankadun asuntolan perusajatus toimi. Laittaa nyt päihdeongelmainen nuori samaan laitokseen sadan kaltaisensa kanssa käyttämään vapaasti päihteitä. Minusta se ei ole välittämistä. Monelle nuorelle se on elinkautinen, joillekin kuolemantuomio, Packalén perustelee.
Panostusta nuoriin, jotka haluavat lopettaa
Hän kirjoittaa ymmärtävänsä, että taustalla on pyrkimys vähentää päihteiden haittoja. Sillä on paikkansa, kuten korvaushoidollakin, mutta päihdeasuntola on väärä keino.
– Nuoria ei kuitenkaan saisi luovuttaa päihdeongelmalle kovin helpolla. En tosiaan kustantaisi yhteisestä pussista kovin kummoisia oloja nuorillekaan ihmisille, jotka haluavat käyttää huumeita. Sen sijaan panostaisin nuoreen, joka haluaa lopettaa. Uskon, että epämukavat olot ja toisaalta porkkana motivoisivat nuoria etsimään ongelmiinsa apua ja elämäänsä muutosta, Packalén toteaa.
Kokoomusedustaja takertui ”huumemyönteisyyteen”
Kokoomuksen poliisiedustaja Kari Tolvanen takertui Ilta-Sanomissa Packalénin lausunnon huumemyönteiseen osaan paheksuen sitä suuresti.
– Olen aivan eri mieltä. Ei huumeongelma sillä ratkea, että huumeiden käyttö olisi sallittua. Rikollistilastot kyllä kaunistuisivat, jos huumeet olisivat laillisia, Tolvanen totesi.
Tolvanen painotti valistuksen ja hoitoonohjauksen merkitystä. Huumerikoksista rangaistukset ovat aika kovia, ja välittäjillä pitää olla riski jäädä kiinni. Myös vankiloista pitäisi tehdä päihteettömiä, Tolvanen näki.
ps verkkotoimitus
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Viikon suosituimmat


Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää