Hallituksen tiedottamisessa näyttää olevan tärkeämpää positiivisten mielikuvien luominen kuin asiallisen tiedon jakaminen. Mielestäni näin ei voi olla. Asiat pitää kertoa asioina niinkuin ne ovat. Poliittisten mielikuvien luominen on sitten ihan eri asia.

Hallituksen kehysriihen tuloksista tiedottamisessa tarkoitushakuisuus meni yli äyräitten tavalla, joka sekä nauratti että suututti.

Torstaina hallituksen kyselytunnin alla julkisuuteen annettiin vain myönteisiä uutisia. Kun sitten eduskunnassa kansanedustaja Kauko Tuupainen (ps.) kyseli tietojen perään, niin valtiovarainministeri Jutta Urpilainen syyllistyi ylimieliseen asiattomuuteen. Hän väitti Tuupaisen olleen päiväunilla, kun hän ei ollut asioista perillä.

Katselin samana iltana Ylen tv-uutiset. Siellä Jyrki Katainen parhaansa mukaan yritti tehdä mustasta valkoista. Valitettavasti yli-innokkuus ja ylimyönteisyys meni liiallisuuksiin. Esiintyminen oli epäuskottava, jopa huvittava.

Ministerit kuuntelevat liian paljon puoluetoimistojen imagon rakentajia ja kaiken sorttisia muita tiedottamisen ”asiantuntijoita”. Mielestäni olisi syytä palata lähtöruutuun ja kertoa asiat asioina. Se olisi kaikkien osapuolien kannalta paras ratkaisu.

REIJO TOSSAVAINEN