Venäjällä on vallassa äärimmäisen vastenmielinen valehteleva kleptokratia. Sivistyneiden, demokraattisten maiden on viimeinkin herättävä!

Muunlaiseen johtopäätökseen on vaikea tulla, kun olemme seuranneet naapurimaan valtaapitävän klikin toimia viime vuosien, mutta erityisesti viimeisimmän vuoden ajalta.

Sivistyneillä, demokraattisilla mailla on yllättävä ongelma. Kuinka suhtautua maahan, joka on kansalliskiihkoinen ja uusimperialistinen? Kuinka suhtautua maahan, jonka johdon puheisiin ei voi pätkääkään luottaa? Kuinka suhtautua maahan, jonka valtiomuoto on kleptokratia?

Kukaan järkevä ihminen ei voi hyväksyä sotimista, toisen ihmisen tappamista millään perusteella. Siksi on haettava muita keinoja.

Tällä hetkellä on vain yksi keino: Venäjän valtaklikin painostaminen taloudellisesti. Venäjä on eristettävä muusta maailmasta täysin. Siis kaikilla tasoilla ja kaikilla mahdollisilla tavoilla. Tavoitteena pitää olla keskivertovenäläisten herättäminen toimimaan paremman tulevaisuuden puolesta. Ei vain Venäjällä, vaan kaikkialla maailmassa.

Reijo Tossavainen
kansanedustaja (ps.)