Raision sosiaalidemokraattinen kaupunginvaltuutettu Anneli Kivijärvi sanoo maahanmuuttajille harvinaisen suorat sanat julkisessa Facebook-päivityksessään. Kivijärvi on myös arvostettu lääketieteen ja kirurgian tohtori, naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri sekä suuren yleisön tuntema kliininen seksologi.

– Maahanmuuttaville erilaisille pakolaisille pitäisi heti ensipuhuttelussa sanoa suorat sanat: ‘ Tässä maassa ette sitten nussi ketään – ei minkään ikäistä ihmistä! Suomalaista ainakaan. Vaikka naiset täällä puolipukeissa kulkevatkin, se ei tarkoita seksivalmiutta. Jos sen teette ja se tulee tietoon, teidät karkotetaan maasta jo seuraavana päivänä. Pysyvästi, Kivijärvi provoaa.

Kivijärvi perustelee huomiohakuista päivitystään samassa julkaisussa

– Laitoin tämän provokatiivisen aloituksen saadakseni asiantuntijoita miettimään keinoja, joilla seksuaalikasvatus saataisiin maahanmuuttajille toteutetuksi ja seksuaalirikokset sen myötä loppumaan. Eipä tullut rakentavia ehdotuksia, kommentteja kylläkin.

Rakentavien ehdotusten keksiminen jäi Kivijärven mukaan Sipilän hallitukselle – näkee, mitä siitä sitten tulee.

Kivijärvi on tullut tunnetuksi myös suosittuna kolumnistina ja kirjailijana. Hänen kolumneja on julkaissut muun muassa Suomen Kuvalehti ja Kotiliesi. Hän on julkaissut myös lukuisia raskauden ehkäisyä, infektioita ja seksologiaa käsitteleviä artikkeleita kansainvälisissä ja kotimaisissa lääketieteellisissä julkaisuissa. Kivijärvi on myös yksi Lääkärin käsikirjan sekä suomen- että englanninkielisen laitoksen kirjoittajista.

Heli-Maria Wiik