Perussuomalaiset ovat vaatineet Turun kaupunkikonsernin johdon palkkoja ja palkankorotusten euromääriä julkisiksi. Turun Sanomat uutisoi tänään, että vaatimus on pääosin toteutumassa ja kaupungissa on päädytty julkistamaan yhtiöiden johdon palkat.

Useat kaupungit ovat tuoneet kaupungin yhtiöiden johdon palkat julkisuuteen. Turussa ei ole kuitenkaan näin toimittu, vaikka Suomen kuntaliitto on suositellut asiassa avoimuutta jo vuodesta 2009.

Turussa kaupunkikonsernin johdon palkat ja palkankorotusten euromäärät on tähän asti pidetty salassa, vaikka laki ei edellytä lukujen salassapitoa.

”Painostimme vanhoja puolueita”

Avoimempaa palkkapolitiikkaa on vaatinut erityisesti Perussuomalaisten Turun valtuustoryhmä. Ryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Ville Tavio laati maaliskuussa 2016 kunnallisten yhtiöiden ja yhteisöjen johdon palkkatietojen julkisuudesta sekä valtuustoaloitteen Turussa että kirjallisen kysymyksen eduskunnassa.

Tavion mielestä nyt tehtävä linjamuutos on askel oikeaan suuntaan, mutta ei vielä sellaisenaan riitä.

– Tämä on merkittävä erävoitto taistelussa avoimemman politiikan puolesta Turussa. Painostimme vanhoja puolueita tekemään johdon palkat julkisiksi ja nyt ne joutuvat kuntavaalien alla siihen taipumaan, Tavio sanoo.

Kaikki luvut tiskiin

Tavio huomauttaa, että työtä on kuitenkin vielä paljon jäljellä.

– Jatkossakaan ei aiota suoraan kertoa, mikä on kaupunkikonserniin kuuluvan yhtiön toimitusjohtajan kuukausipalkka, vaan sen saamiseksi selville pitäisi tietää erilaisten bonusten suuruus, Tavio täsmentää.

Perussuomalaisten tavoitteena on, että toimitusjohtajien kuukausipalkat ja luontoisedut julkaistaisiin sellaisinaan.

SUOMEN UUTISET

Tagit