Perussuomalaisten kansanedustaja, eduskunnan talousvaliokunnan jäsen Kaj Turunen esittää yrittäjyysministerin salkun perustamista.

Yrittäjyysministerin tehtäväkenttään kuuluisivat Turusen mukaan aloittavat, pienet ja erityisesti kasvuhakuiset yritykset. Ministerin tehtävänä olisi mm. parantaa em. yritysten toimintaedellytyksiä. Lisäksi yrittäjyysministeri toisi hallituksen ja valtionhallinnon päätöksiin enemmän yritysvaikutusten arviointia. Yrittäjyysministeri olisi merkittävä kasvuun kannustava signaali maamme yrityskentälle. Ministerillä olisi myös suuri merkitys yritysilmapiirin tasoittamiseksi maamme eri seutukuntien välillä ja ilmapiirin parantamiseksi koko valtakunnan alueella.

– Hyvä yritysilmapiiri lisää yritysten luottamusta tulevaisuuteen ja kannustaa kasvuun sekä investointeihin. Sitä kautta tulee uusia työpaikkoja. Nyt on rohkaistava uusia, uusilla toimialoilla ja kasvuun pyrkiviä olemassa olevia yrityksiä, niin ettemme hukkaa yhtään hyvää mahdollisuutta. Mielen on oltava avoin. Luulen, että tulevaisuudessa vientituotteemme kulkee enemmän bittiavaruudessa kuin laivoilla, Turunen sanoo.

Hän perustelee esitystään pääministerikin esittämällä ajatuksella, jonka mukaan Suomi voisi olla koko Euroopan kasvuyrityskeskus.

– Tämän tavoitteen saavuttamiseksi tarvitsemme ministerin, joka siihen erikseen sitoutuu koko työpanoksellaan. Me voimme luoda Suomeen sellaiset olosuhteet kasvuyrityksille, että Suomesta ollaan kiinnostuneita kansainvälisesti, Turunen jatkaa.

Tagit