Eduskunta on aloittanut turvallisuus- ja puolustuspoliittisen selonteon käsittelyn. Perussuomalaiset muistuttivat, että turvallisuus on taattava ensisijaisesti riittävällä rahoituksella.

Perussuomalaisten ryhmäpuheenvuoron käyttäjä, kansanedustaja Jussi Niinistö muistuttaa, että Suomenkin turvallisuudella riittää uhkia. Yksi keskeisimpiä on rahan niukkuus.

– Suurin uhka on vähenevät resurssit, ottaen huomioon senkin, että Suomi liittyi Ottawan jalkaväkimiinat kieltävään sopimukseen. Nykypäivänä on myös varauduttava terrorismiin ja kyberhyökkäyksiin, eikä perinteisiäkään uhkia ei pidä unohtaa, Niinistö huomauttaa.

Perussuomalaiset vaativat lujaa sitoutumista Suomen ja suomalaisten puolustamiseen.

– Perussuomalaiset kannattaa aidosti koko maan puolustamista, yleistä asevelvollisuutta ja liittoutumattomuutta, Niinistö painottaa.

Kehitysavusta varoja maanpuolustukseen

Valtion tulo- ja meno-arviossa on vuosittain yli miljardi euroa enemmän tai vähemmän löysää rahaa, joka voitaisiin käyttää maanpuolustuksessa tarvittavien resurssien takaamiseksi. Osa kehitysapumäärärahoista voitaisiin siirtää maanpuolustuksen tarpeisiin.

– Pitää varautua korottamaan vuonna 2016 alkaen 50 miljoonaa euroa lisää puolustusmäärärahoihin ja sen jälkeen asteittain siten, että 150 miljoonaa euroa, kun vuosi 2020 tulee plus indeksikorotukset. Tämä on puolustushallinnon mielestäni aika vaatimaton toive ja vähintään se pitää pystyä täyttämään silloin.

– Jos mitään ei tehdä, niin ulkoinen turvallisuus vaarantuu. Jokaisessa maassa on armeija, jos ei oma, niin jonkun toisen.

Kansanedustaja Jussi Niinistön mielestä eräillä tahoilla, jotka nyt käyttävät hallitusvaltaa, on ketun häntä kainalossa.

– Voi olla, että jotkut hallituspuolueet tähtäävät Natoon, koska muuten puolustusmenojen leikkauksia on vaikea ymmärtää. Perussuomalaiset ei kuitenkaan ole Suomea Natoon liittämässä.

Niinistö piti puheenvuorossaan Suomen ja Ruotsin välistä puolustusliittoa epärealistisena.

Ryhmäpuheenvuoro kokonaisuudessaan Tiedotteet-sivustolla >

TEKSTI: SEPPO HUHTA
KUVA: MARKKU ULANDER