Uusi Pew Research -tutkimuslaitoksen kysely osoitti, että yhdysvaltalaiset liberaalit ovat paljon suvaitsemattomampia kuin konservatiivit, mitä tulee erilaisten poliittisten mielipiteiden ja niitä kannattavien ihmisten hyväksymiseen. Melkein puolelle Demokraattien kannattajista on ongelma, jos heidän ystävänsä tuki Trumpia.

Sen sijaan vain 13 prosenttia Republikaanien kannattajista piti ystävyyssuhteen kannalta ongelmallisena, jos ystävä tuki Hillary Clintonia.

Liberaalien suvaitsemattomat asenteet olivat sitä voimakkaampia, mitä paremmin koulutettuja he olivat. Jopa 44 prosenttia niistä Demokraattien kannattajista, joilla oli jokin jatkotutkinto lukion jälkeen, katsoi ystävyyssuhteen joutuvan koetukselle, jos ystävä äänestää Trumpia. Vain lukion käyneistä liberaaleista samalla tavalla ajatteli vain 27 prosenttia.

Aiempi Pew-tutkimuslaitoksen kysely osoitti, että Clintonin kannattajista lähes joka toisella (47%) ei ollut yhtään Trumpia kannattavaa ystävää, kun 31 prosentilla Trumpin kannattajista ei ollut yhtään Clintonin tukijaa ystäväpiirissään. Clintonin kannattajat elivät siis omassa liberaalikuplassaan, kun Trumpin kannattajilla oli tyypillisesti enemmän kontakteja myös oman piirinsä ulkopuolelle.

Suomen Uutiset