Valtionvarainministeri Jutta Urpilaisen jatkotoiveet SDP:n puheenjohtajuudesta saivat pahan kolauksen tänään, kun Ajankohtainen kakkonen julkaisi puoluekokousedustajille ja -ehdokkaille suunnatun kyselynsä tulokset.

Vastaajista 43 prosenttia ilmoitti kannattavansa ammattiliitto Pron puheenjohtajaa Antti Rinnettä. Istuvan puheenjohtajan Jutta Urpilaisen takana on vain 26 prosenttia vastanneista. 28 prosenttia ei vielä päättänyt, ja 3 prosenttia ei halunnut kertoa kantaansa.

Laajaan kyselyyn vastasi yli 500 puoluekokousedustajaa tai -ehdokasta. Vastausprosentti oli 76.

Pirkanmaalta tukea Rinteelle

Rinne saa suhteellisesti eniten tukea Pirkanmaalta, jossa 51 prosenttia kannattaa häntä ja vain 17 prosenttia Urpilaista. Yle Uutisten keräämien pirkanmaalaisten puoluekokousedustajien ja -ehdokkaiden kommentit Urpilaisesta ovat varsin suorasukaisia:

– Suunnanmuutos on tarpeen. Uusi veturi, kun vanha on käytetty loppuun.

– Nykyjohto on hirttänyt itsensä liian tiukasti kestämättömään populistiseen politiikkaan mm. eurokriisin hoidossa.

– Jäsenistö ja ex-jäsenistö kaipaa puolueenjohtajaa, joka keskittyy myös puolueemme asioihin, eikä hoida koko Euroopan ongelmia päällimmäisenä asiana.

– Mielestäni teollisuuden työntekijöiden hätähuutoja ei ole kuultu, eikä niihin olla suhtauduttu asiaan kuuluvalla otteella, siksi Antti Rinne.

– SDP ei saa olla vain naisten puolue, kyllä miehillekin pitää antaa tilaa puolueessa.

– Vaalitappioita jo liiaksi.

Eräs pirkanmaalainen listaa puheenjohtajavaihdoksen keskeiseksi syyksi epäonnistuneen ministerikierrätyksen:

– Jutta Urpilainen haki kannatukseen nousua ja uutta vaihdetta vaihtamalla vajaa vuosi sitten hyvin toimineita ministereitä uusiin. Kannatus jatkoi laskuaan. Tällaisen toimenpiteen jälkeen Urpilaisen pitäisi siirtää itsensä syrjään koska toimintansa ei korjannut tilannetta. Parhaimmillaan Urpilainen vetäytyy itse ehdokkuudesta, vastaaja pohtii.

PS VERKKOTOIMITUS

Tagit