Euroopan unionin maissa tehty kyselytutkimus paljastaa, että juutalaiset kokevat etniseen ryhmäänsä kohdistuvan vihan olevan kasvussa Euroopassa. Ranskassa antisemitismin nousun oli kokenut viiden viime vuoden aikana peräti 93 prosenttia kyselyyn vastanneista juutalaisista. Vähiten juutalaisvihan nousua oli havaittavissa Unkarissa, mutta sielläkin 71 prosenttia vastaajista katsoi antisemitismin yleistyneen.

Bild-lehden uutisoiman EU:n teettämän tutkimuksen mukaan Saksan juutalaisilla on no-go-alueita, jonne he eivät halua mennä. Kolme neljäsosaa Saksan juutalaisista ei uskalla käyttää ulkona uskonnollisia symboleja kuten kipaa tai Daavidin tähteä.

Suomen Uutiset kertoi toukokuussa, että Saksan poliisilla outo tilastointikäytäntö: äärioikeisto merkitään tekijäksi aina, jos poliisilla ei ole tekijästä mitään tietoa. Nyt julkaistut tulokset kumoavatkin aiemmat Saksan rikostilastot, joiden mukaan 94 prosenttia antisemitistisista rikoksista on oikeistolaisten tekemiä, ja että vain viidellä prosentilla tekijöistä on muslimitausta.

Tutkimuksen mukaan 41 prosenttia Saksassa asuvista juutalaisista väitti heidän kokemiensa antisemitististen tekojen tekijöiksi muslimeita. Oikeistolaisia tekijöitä oli haaastateltujen mukaan 20 prosenttia ja vasemmistolaisia 16 prosenttia tekijöistä.

– Tämä on isku vasten kasvoja, historioitsija Michael Wolffsohn kommentoi Bildille. Hän vaati, että asiasta vastaavien on puhuttava asioista niiden oikeilla nimillä, ja että muslimien tekemistä rikoksista on annettava rangaistuksia, eikä niitä saa peittää poliittiseen korrektiuteen.

Suomen Uutiset