

Matti Matikainen
Vaalikoordinaattori Sinisalo: ”Haluammeko olla itsenäinen valtio vai osa liittovaltiota?”
Vuosi vaihtui ja EU-vaalit ovat enää muutaman kuukauden päässä. Vaalityö on kovassa käynnissä: pohjatyö on jo tehty ja perustukset pystyssä. Kun rakenteet vaalikampanjalle alkavat olla kunnossa ja materiaali kasassa, on aika viedä kampanja kentälle.
– Olemme kilpailuttaneet lukuisia mainostoimistoja ja mediatoimistoja, käyneet läpi TV- ja radiokanavia sekä kilpailuttaneet tavarantoimittajia periaatteella, että käytämme suomalaisia tuotteita ja palveluja, jos se vain suinkin on mahdollista. Myös EU-vaalikampanjassa puolue haluaa tukea suomalaista työtä ja yrittäjyyttä, kertoo perussuomalaisten EU-vaalikoordinaattori Pekka M. Sinisalo.
Nyt äänestetään Suomen itsenäisyydestä
Perussuomalaisten tavoitteena on voittaa vuoden 2014 EU-vaalit. Brysselistä on otettava vähintään kolme paikkaa, mikä tarkoittaisi aikamoista vaalivoittoa ottaen huomioon, että perussuomalaisia on tällä hetkellä vain yksi europarlamentaarikko. Kevään vaaleja tulee verrata vuoden 2009 europarlamenttivaaleihin.
– Meidän vahvuutemme näissä vaaleissa on, että perussuomalaiset on ainoa uskottava EU-kriittinen puolue. Kaikki vanhat puolueet ovat vuosien saatossa ryvettyneet EU-politiikan kiemuroissa. Perussuomalaiset on ainoa puolue, joka ei ole kääntänyt takkiaan.
Jos haluaa muutosta näissä vaaleissa, ei ole muuta vaihtoehtoa kuin äänestää perussuomalaisia, toteaa Sinisalo.
Kevään vaalit ovat äärimmäisen tärkeät koko Suomen tulevaisuuden kannalta, sillä näissä vaaleissa linjataan Euroopan unionin suunta. Menemmekö kohti liittovaltiota vai palaammeko alkuperäiseen ideaan Euroopan unionista valtioiden välisenä talousliittona?
– Näissä vaaleissa äänestetään ei sen enempää eikä vähempää kuin Suomen itsenäisyydestä. Haluammeko olla itsenäinen valtio vai osa EU-liittovaltiota muiden jäsenmaiden taakankantajana? Sinisalo kysyy.
Kotiin jääminen ei ole vaihtoehto
Sinisalo uskoo puolueella olevan kaikki mahdollisuudet suureen vaalivoittoon. Ainoastaan äänestämättä jättäminen voi pilata perussuomalaisten voiton.
– Jos ajatellaan, etteivät EU-vaalit ole puolueen kannalta yhtä tärkeät kuin eduskunta- tai kunnallisvaalit, on se suurin virhe mitä voidaan tehdä. Nyt on hyvin tärkeää saada Suomen ääni kuulumaan Brysselissä ja kertoa, mitä mieltä Suomen kansa on EU:sta ja sen suunnasta. Äänestämättä jättäminen on hiljainen hyväksyntä nykyiselle EU-tukipakettipolitiikalle.
Sinisalo painottaa, että nyt pitää innostaa kaikkia, niin tuttuja kuin tuntemattomiakin, lähtemään vaaliuurnille. Jokaisen on annettava äänensä kuulua ja kerrottava, mitä mieltä on EU-politiikasta ja millaisessa Suomessa haluaa tulevaisuudessa asua.
– Kotiin jääminen ei yksinkertaisesti ole vaihtoehto. Kevään vaaleissa koittaa jälleen se hetki, kun kaikki annetut äänet lasketaan.
Kirjoitus on julkaistu Perussuomalainen 1/2014 -lehdessä.
Mika Männistö
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Viikon suosituimmat


Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää