Tasavallan presidentti on tänään myöntänyt perussuomalaisten kansanedustaja Juha Väätäiselle liikuntaneuvoksen arvonimen.

Arvonimeä Väätäiselle anoi Suomen Urheiluliitto, jonka pitkäaikainen työntekijä Väätäinen on ollut. Hän on toiminut päävalmentajana ja valtakunnallisena sporttimestarina vuosien 1973–1990 aikana.

Väätäinen muistetaan aktiiviuraltaan kaksinkertaisena Euroopan mestarina vuodelta 1971. Hän palautti tuolloin suomalaisen kestävyysjuoksun uudelleen maailmankartalle kahdenkymmenenviiden vuoden mestaruudettoman jakson jälkeen. Väätäinen on myös valmentanut henkilökohtaisesti Suomen ensimmäistä kävelyn Euroopan mestaria Reima Salosta ja Suomen ensimmäistä naiskävelyn Euroopan- sekä maailmanmestaria Sari Essayahia, joka toimii nykyään europarlamentaarikkona. Lisäksi Väätäinen on toiminut Suomen Reserviläisurheiluliiton toiminnanjohtajana 1990-luvulla.

Väätäinen on kiitollinen saamastaan tunnustuksesta.

– Tämän arvonimen kautta koen koko ikäluokkani osalta saaneemme sen arvostuksen, mikä suomalaiselle urheilulle ja ennen kaikkea kestävyysjuoksulle on aina kuulunut. Nykyisenä kansanedustajana ja entisenä opettajana lupaan jatkaa urheilun puolesta taistelemista erityisesti koulusektorilla, Väätäinen sanoo.

SEPPO HUHTA