Aalto-yliopiston professori, tehokkaiden aurinkokennojen kehittäjä, Hele Savin saa eduskunnan uuden, 110 000 euron arvoisen innovaatiopalkinnon. Se myönnetään kolmena vuotena peräkkäin naistutkijalle tai naisista koostuvalle tutkimustiimille.

– Puhemies Maria Lohelan (ps.) johtaman kansliatoimikunnan valinta, joka pohjautui Tekniikan Akatemia -säätiön pohjatyöhön, on erinomainen, toteaa tulevaisuusvaliokunnan jäsen, perussuomalaisten kansanedustaja Ville Vähämäki.

– Aurinkokennojen kehittäminen nimenomaan pohjoisen olosuhteisiin on tulevaisuuteen luotaavaa tutkimusta parhaimmillaan. Lisäksi Savinin nanoteknologiaan perustuva keksintö on monipuolinen. Sitä voidaan käyttää niin aurinkokennoissa kuin tulevaisuudessa myös lääketieteellisissä kuvantamistutkimuksissa.

Suomalaista huipputeknologiaa

Vähämäen mukaan Savinin unelma siitä, että mahdollisimman monissa aurinkokennoissa käytettäisiin hänen kehittämäänsä tekniikkaa, on taas askeleen lähempänä.

– Jo pelkkä palkinnon myöntämisestä seuraava julkisuus lisää kiinnostusta siihen, Vähämäki toteaa.

– Meidän kansanedustajien tavoitteena ja unelmana on se, että mahdollisimman monissa uusissa sovelluksissa käytettäisiin Suomessa kehitettyjä teknologioita. Tämä toisi työtä, talouskasvua ja hyvinvointia Suomeen.

SUOMEN UUTISET