Vantaan entistä sosiaalidemokraattista kaupunginjohtajaa Jukka Peltomäkeä epäillään törkeistä virka- ja lahjusrikoksista. KRP sai valmiiksi Peltomäkeä koskevat esitutkintatoimet valmiiksi tiistaina. Peltomäkeä epäillään törkeästä lahjuksen ottamisesta sekä törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä ja arkkitehtitoimisto Forma-Futuran toimitusjohtaja Leila Tuomista törkeästä lahjuksen antamisesta.

Esitutkinnassa on selvitetty vuosilta 2005 – 2011 Leila Tuomisen antamat, yhteensä noin 500 000 euron taloudelliset edut, joiden epäillään liittyvän Jukka Peltomäen virkatoimiin.
Esitutkinnassa on selvitetty lukuisten sellaisten asemakaavamuutos- ja rakennuslupa -hankkeiden sekä Marja Vantaa -projektin etenemistä, joissa rakennusliikkeiden konsulttina on toiminut rakennusarkkitehti Leila Tuominen.

Myös rahanpesua

Samassa yhteydessä Keskusrikospoliisi on tutkinut vuosilta 2006 – 2011 useita rahanpesuepäilyjä, joihin on kuultu epäiltynä yhteensä kahdeksaa henkilöä. Rahanpesuepäilyjen kohteena olevat henkilöt eivät ole Vantaan kaupungin virka- tai luottamushenkilöitä.

Esitutkinta-aineisto käsittää peräti noin 8 000 sivua. Siitä on toimitettu myös sähköinen esitutkintapöytäkirja. Asiakokonaisuus siirtyy nyt loppulausuntovaiheen jälkeen syyteharkintaan. Esitutkinta aloitettiin kesällä 2011 Keskusrikospoliisille tulleen tutkintapyynnön jälkeen.

PS VERKKOTOIMITUS