Keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen ei pidä ongelmana sitä, että keskustan eurovaaleihin tulisi vastakkaisia linjoja edustavat ehdokkaat. Väyrynen on eurokriittinen, komissaari Olli Rehn puolestaan euroliberaali.

– Minulla on se käsitys, että keskusta hyötyy siitä, että europolitiikan molemmat näkemykset ovat esillä ehdokkaiden joukossa. Tällä asetelmalla hankimme keskustalle lisäkannatusta, hän sanoo keskustan pää-äänenkannattajan Suomemaan haastattelussa.

Hän arvioi jopa, että keskusta voisi saada yhden lisäpaikan eli neljä euroedustajaa. Keskustan euroedustaja Anneli Jäätteenmäki piti Suomenmaan haastattelussa neljättä paikkaa todella kovan takana. Kaikkien ehdokkaiden pitäisi silloin etsiä tosissaan lisää äänestäjiä.

Väyrynen aikoi ilmoittaa mahdollisesta euroehdokkuudestaan myöhemmin syksyllä, kun kokonaistilanne on hieman selkiintynyt.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on pitänyt puolueen tavoitteena kolmea paikkaa. Saman verran on nyt keskustan lisäksi kokoomuksella.

PS VERKKOTOIMITUS