Perussuomalaisten kannatus on 20,1 prosenttia, kokoomuksen 17,1 ja SDP:n vain 15,5 prosenttia. Johdossa on keskusta 23,6 prosentin kannatuksella.

Näin uutisoi kokoomuksen verkkolehti Verkkouutiset Iltalehden teettämän mielipidekyselyn perusteella, jossa selvitettiin kansalaisten näkemyksiä Euroopan unionista ja euroalueesta. Think If Laboratoriesin kyselyssä kysyttiin myös puolueiden kannatusluvut, jotka kerrottiin kyselyn tuloksien ohessa. Laskentatapa poikkeaa hieman muiden tutkimusten vastaavasta, joten niitä ei voi verrata suoraan Helsingin Sanomien ja Ylen tutkimuksiin. Toisaalta niissäkin on omat erityisyytensä, mikä heijastuu kyselyiden tuloksiin. Suuruusluokan ja puolueiden järjestyksen kysely kertoo varmaankin luotettavasti.

Perussuomalaisille
neljä lisäpaikkaa

Verkkouutiset laski Iltalehden lukujen perusteella, miten tuoreet kannatusluvut vaikuttaisivat eduskunnan paikkalukuihin, jos paikat jaettaisiin nyt näiden lukujen perusteella. Perussuomalaiset saisivat neljä lisäpaikkaa, kokoomus häviäisi 9 ja SDP peräti 10 paikkaa. Keskusta voittaisi peräti 15 lisäpaikkaa. Paikkaluvut olisivat keskustalle 50 (+15), perussuomalaisille 43 (+4), kokoomukselle 35 (-9) ja SDP:lle 32 (-10) kansanedustajaa.

Veli-Pekka Leskelä