Perussuomalaiset ja kokoomus mahtuvat samaan hallitukseen. Näin sanoo perussuomalainen kansanedustaja Juho Eerola kokoomuksen Verkkouutisten haastattelussa. Hän uskoo, että puolueiden näkemykset kiistakysymyksissä voidaan sovittaa yhteen.

– Jonkun verran se on nöyrtymisen paikka. Molempien tai jommankumman pitää tulla vastaan ja löytää kompromissi sillä tavalla, että molemmat voivat säilyttää kasvonsa, Eerola sanoo.

Puheenjohtaja Timo Soini sanoi perussuomalaisten puoluekokouksessa kesäkuun lopussa, että hallitusyhteistyö sujuisi helpommin keskustan tai SDP:n kanssa. Eerola sanoo tietävänsä, että monet ajattelevat näin, mutta hän pitää myös kokoomusta mahdollisena kumppanina.

”Kokoomus kyllästynyt euromaiden tukemiseen”

Suurin este puolueiden yhteistyölle on ollut suhtautuminen europolitiikkaan. Eerola uskoo, että lähentymistä on jo tapahtunut.

– Voisin kuvitella, että osalle kokoomuslaisia riittää euromaiden tukeminen. Kyproksen tukipaketin yhteydessä monet kokoomusedustajat ottivat jo tiukan kannan, että ei enää. Tosin välikysymysäänestyksessä takki sitten kääntyi, Eerola puntaroi ja arvioi euroymmärryksen löytyvän yhä helpommin keskustan ja SDP:n kanssa. Muissa asioissa hän ei usko kokoomuksen kanssa tulevan suuria ongelmia.

Perussuomalaisten on Eerolan mukaan oltava seuraavassa hallituksessa. Edellisen yrityksen kariutuminen kirpaisi häntä aluksi, mutta ei enää, kun ilmeni, ettei vaihtoehtoa ole. Hän paljastaa, että kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen antoi mahdollisuuden äänestää kaksi kertaa euron tukipakettia vastaan. Sitten olisi pitänyt asettua hallituksen puolelle. Eerola uskoo, että se hallitus olisi kaatunut pian.

PS VERKKOTOIMITUS