Hallituksen rivit sekoilevat Fennovoiman ydinlupa-asiassa. Lauantaina valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) esitti Fennovoiman luvan käsittelemistä pikaisesti uudelleen eduskunnassa mm. siksi, että venäläinen Rosatom on tullut mukaan hankkeen rakentajaksi.

Sen sijaan vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö (vihr.) ja elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) korostivat, että käsittelyä ei pidä kiirehtiä ja asiaa pitää ensin selvittää. Omistajaohjausministeri Pekka Haavisto (vihr.) ehti ilmoittaa puolueen linjaksi lauantaina, ettei uusia lupia käsitellä, Fennovoimaakaan.

Katainen: Ei varaa erimielisyyksiin

Jyrki Katainen (kok) totesi sunnuntaina Ylen Pääministerin haastattelutunnilla, ettei hallituksella ole varaa riidellä Fennovoiman luvasta ja että hallituksella on asiassa yhteinen kanta. Kataisen mukaan lupa-asia on selvitettävä erityisen huolellisesti, koska asia on juridisesti hyvin monimutkainen. Siten varmistetaan, että myöhemmin päätöksenteko asiassa on aukotonta ja ripeää. Asiaa selvitetään paraikaa työ- ja elinkeinoministeriössä.

– Haluamme varmistua siitä, että prosessi menee lain kirjaimen ja hengen mukaan oikein. Oikeusoppineillakin on asiasta erilaisia näkemyksiä, Katainen sanoi Ylen lähetyksessä.
Vasta selvityksen jälkeen nähdään, viedäänkö asia eduskuntaan vai käsitelläänkö sitä muuten. Katainen ei itse lähtenyt ottamaan asiaan kantaa.

ps verkkotoimitus