Jyrki Yrttiahon (vr.) puolueyhdistys uhkaa vasemmistoliittoa oikeudella, jos ryhmä erotetaan puolueesta Yrttiahon vuoksi. Asiasta kertoo Yle Uutiset.

Asia ilmenee Raisio 2000 -yhdistyksen selvityksestä, jonka se on antanut puoluehallitukselle. Yhdistys on päättänyt yksimielisesti olla erottamatta Yrttiahoa jäsenyydestään.

Yrttiaho joutui keväällä poikkiteloin puolueensa kanssa puhuttuaan kommunistisen puolueen kokouksessa samana viikonloppuna, kun vasemmistoliitto piti kokoustaan Tampereella.

Raisio 2000 -yhdistys vie asian oikeuteen yhdistyslain perusteella, jos puoluehallitus toteuttaa uhkauksen koko ryhmän erottamisesta.
Yhdistys toteaa raportissaan myös pitävänsä Yrttiahon erottamisvaatimusta käsittämättömänä. Sen mielestä Yrttiaho on noudattanut vaalilupauksiaan, vasemmistoliiton puolueohjelmaa ja Raisio 2000 -yhdistyksen ohjeita ja toiveita.

Yrttiaho aikoo pysyä puolueen jäsenenä. Hän kertoo Helsingin Sanomissa, ettei häntä ole lainkaan kuultu jupakan vuoksi. Vasemmistoliiton puoluehallitus käsittelee asiaa elokuun lopussa.

ps verkkotoimitus