Perussuomalainen kunnanvaltuutettu Reijo Paunonen vaatii blogissaan turvapaikan epäämistä niiltä, jotka ovat menetelleet epärehellisesti turvapaikkahakemusta jättäessään.

Paunonen viittaa kirjoituksissaan äskettäin paljastuneeseen huijaukseen, jossa kymmenet aikuiset turvapaikanhakijat olivat valehdelleet olevansa alaikäisiä.

Paunonen kummastelee poliisiviranomaisen lausuntoa, jonka mukaan virheellisesti ilmoitetulla iällä ei ole rikoskomisarion mielestä aiheutettu merkittäviä seurauksia tai vahinkoja. Kihlakunnansyyttäjä on määrännyt esitutkinnan lopetettavaksi.

– Viranomaisten tulkinta ja toimintatapa ihmetyttää. On päivänselvää, että ainakin riski jopa merkittävän haitan tai jopa vaaran aiheutumiseen on olemassa, jos henkilö antaa maahan tullessaan väärät tiedot itsestään. Vieläpä paljon suuremmalla syyllä, jos hän tekee sen ilman papereita. Turvallisuuden vuoksi on erityisen tärkeää, että maahanmuuttajan myöhemmissä kotoutusvaiheissa kaikilla viranomaistahoilla, kuten esim. kunnan sivistysjohdolla on oikeat perustiedot käytettävänään. Maahan pyrkijän epärehellinen menettely täytyisi johtaa välittömään turvapaikkahakemuksen epäämiseen, Paunonen toteaa.

Alaikäisten turvapaikanhakijoiden on katsottu olevan erityisasemassa täysikäisiin nähden. YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen mukaan lapsilla on oikeus erityiseen suojeluun ja tukeen. On erittäin kyseenalaista, että aikuiset miehet ovat viranomaisia harhauttamalla yrittäneet päästä käsiksi etuihin, jotka on tarkoitettu ainoastaan suojelua tarvitseville lapsille.

SUOMEN UUTISET