Suomalainen äitiyspakkaus niittää taas mainetta Brittiläisessä Kansainyhteisössä. Valtiollinen TV-yhtiö BBC uutisoi näyttävästi Suomen Kelan ajatuksesta lahjoittaa äitiyspakkaus kuningasperheen herttuapari Williamille ja Catherinelle.

Ajatus iti äitiyspakkauksen alkukesällä saamasta valtavasta huomiosta, kun BBC uutisoi äitiyspakkauksen 75-vuotisesta voittokulusta edellisen kerran.
– Kela halusi onnitella Cambridgen herttuaa ja herttuatarta, Kelan tiedottaja Heidi Liesivesi sanoi BBC:n internet-sivuilla.
Kensingtonin palatsi on vahvistanut herttuaparin saaneen äitiyspakkauksen viime viikolla.
– Olimme erittäin ilahtuneita saadessamme erittäin kauniin ja läheisen lahjan Suomen hallitukselta. Se oli hyvin huomaavainen ele ja me olemme hyvin kiitollisia siitä. Olen varma, että herttua ja herttuatar ovat hyvin kiinnostuneita näkemään paketin sisällön, palatsin tiedottaja Ed Perkins muotoili BBC:lle.
Palatsi ei ota vastaan lahjoja kaupallisilta yrityksiltä, mutta hyväksyy ulkomaiden hallitusten ja yksityisten ihmisten huomionosoitukset.

Kela selvittää mahdollisuuksia myydä suomalaisia äitiyspakkauksia ulkomaille, pääjohtaja Liisa Hyssälä (kesk.) kertoi Ylen Ajantasa-ohjelmassa keskiviikkona. Hyssälä sanoo saaneensa pakkauksesta tiedusteluja noin kymmenestä maasta. Niistä on kysytty jopa tasavallan presidentin vierailujen yhteydessä.

Veli-Pekka Leskelä