Perussuomalaiset nousivat Taloustutkimuksen Ylelle tekemässä kannatusmittauksessa uudestaan yli kymmenen prosentin puolueeksi. Edellisen kerran kymmenen prosentin paremmalla puolella puolue kävi maaliskuussa, kun Timo Soini oli ilmoittanut väistyvänsä ja Jussi Halla-aho ilmoittanut pyrkivänsä puolueen johtoon.

Kysely on ensimmäinen, joka on tehty Turun terrori-iskun jälkeen. Kannatus nousi elokuun mittauksesta puolellatoista prosenttiyksiköllä 10,3 prosenttiin. Sama huippu koettiin maaliskuussa. Sitä ennen kannatus oli yli kymmenen prosentin ennen syksyn 2015 turvapaikanhakijavyöryä: elokuussa 2015 vielä 15,0 prosenttia, syyskuussa 10,7 prosenttia ja lokakuussa enää 9,8 prosenttia.

Puolueesta loikanneiden Sinisten kannatus näyttää neljän mittauksen perusteella vakiintuneen runsaaseen prosenttiin. Tällä kertaa Sinisten kannatukseksi tuli 1,4 prosenttia. Neljän mittauksen keskiarvo on 1,5 prosenttia.

Vihreät vahvistivat asemiaan johtavana punavihreänä puolueena. Uusi ennätys on 17,8 prosenttia 0,2 prosenttiyksikön nousulla. Sdp menetti 0,3 prosenttiyksikköä ja putosi 15,6 prosenttiin. Kaikkien aikojen heikoimpaan mittaustulokseen on matkaa enää 1,2 prosenttiyksikköä. Elokuussa 2015 demarikannatus kävi 14,4 prosentin kuopassa.

kokoomus on edelleen kannatukseltaan suurin puolue. Se piti elokuun mittauksen lukeman 20,8 prosenttia. Pääministeri Sipilän kriisi sen sijaan syvenee. Keskustan kannatus putosi 16,2 prosenttiin, mikä on huonoin tulos sitten syksyn 2012.

Suomen Uutiset