Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki on suuttunut perusteellisesti Jyrki Yrttiahon (vr.) puhematkasta SKP:n puoluekokouksessa. Hän uhkaa erottaa koko Raision puolueosaston, jos se ei suostu erottamaan Yrttiahoa vasemmistoliitosta. Arhinmäki kertoi asiasta iltapäivällä Yle Uutisille.

Vasemmistoliiton puoluehallitus suositti erottamista sen jälkeen, kun Yrttiaho, joka edustaa vasemmistoliiton eduskuntaryhmästä erotettua vasemmistoryhmää yhdessä Markus Mustajärven kanssa. Puoluehallitus ei voi erottaa jäsentä, sillä puolueeseen kuulutaan paikallisosaston kautta.

Raision paikallisosasto ei aio erottaa omaa kansanedustajaansa ja pitkäaikaista jäsentään. Yrttiaho sanoo Ylelle, että tämä ei ole uskon asia. Arhinmäen mukaan tilanne on selvä.

– Sääntöjen mukaan puoluehallituksella on silloin mahdollisuus toimia. Pitää erottaa koko puolueosasto.

Hän pitää Raision osastoa varsin pienenä. Toisaalta Raision kaupunki erottuu naapurikunnistaan erityisen vasemmistolaisena keskittymänä, joten merkityksetön se ei puolueelle ole. Yrttiaho pitää omaa käyntiään pelkkänä tervehdyskäyntinä, eikä hän haluaisi lähteä puolueesta.

ps verkkotoimitus