

SU
Aurinkoinen sää sai väen viikonloppuna liikkeelle PS-tapahtumiin – Purra haastatteli ehdokkaita Kirkkonummella
Kuten perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi viestipalvelu X:ssä, perussuomalaisilla oli jälleen loistavia tapahtumia ympäri maata. Purra kiersi Uudellamaalla Järvenpään, Keravan, Tikkurilan, Inkoon ja Siuntion kautta kotikulmilleen Kirkkonummelle. Siellä muutama kirkkonummelainen lähivaaliehdokas pääsi puheenjohtajan "tenttiin".
Ensimmäisenä Riikka Purra tapasi Piia Aallonharjan, jonka vaaliteemana on “turvallinen ja viihtyisä Kirkkonummi”. Aallonharja nosti vaalien tärkeimmäksi teemaksi talouden.
– Meillä on Kirkkonummelle nyt tulossa talouden tasapainotusohjelma eli ns. kestävän kasvun ohjelma. Kirkkonummella on tosi paljon isoja investointeja, kouluja ja päiväkoteja. Sitä varten meidän täytyy pitää huolta siitä, että meidän taloutemme on kunnossa. Nyt täytyy vähän tasapainottaa ja katsoa, että meidän rahamme riittävät tulevaisuudessakin. Myös kunnassa pitää kyetä priorisoimaan. Me emme halua korottaa veroja.
– Kokonaisveroaste ei saa nousta. Ei kuntavero, ei kiinteistövero eikä sinne myöskään tule ujuttaa hulevesimaksua. Jos näin tehdään, niin meidän kokonaisveroasteemme muuttuu niin korkeaksi, että me edesautetaan sillä, että hyvät veronmaksajat menevät muihin kehyskuntiin, missä se on edullisempaa tai jopa Espooseen, sanoo puolestaan Anneli Granström.
Kirkkonummi houkuttelee hyvillä kouluilla ja asuinalueilla
Kolmantena Purra löysi Nina Niemisen.
– Minä ajan tässä meidän lasten ja nuorten asioita. Minulle he ovat lähellä sydäntä. Koulumaailma on se mikä minulle on tärkeää. Lasten pitää saada olla turvassa ja heidän pitää saada oppia.
Tämä on yksi Kirkkonummen ehdoton houkutustekijä, sanoo Purra.
– Meillä on hyviä kouluja, hyviä asuinalueita ja hyviä päiväkoteja. Meillä on turvallista ja me haluamme houkutella myös Espoosta ja Helsingistä ja pääkaupunkiseudulta niitä ihmisiä, jotka erityisesti haluavat lapsilleen hyviä ympäristöjä.
Arttu Lankinen ottaa myös esille turvallisuuden.
– Etusijalla on tietysti Kirkkonummen turvallisuus. Kaikilla tulee olla turvallista liikkua myös iltaisin.
– Toinen tärkeä asia ei ole ehkä iso ongelma Kirkkonummella, mutta kaikki mikä liittyy kunnallisiin hankintoihin kilpailutuksiin, mihin käytetään julkista rahaa – niin tällaisiin haluan paneutua.
Takkeja ei varasteta päältä
Jani Kähkönen jatkoi samalla linjalla.
– Kirkkonummi on edelleen turvallinen paikka lapsiperheille ja me aiotaan myös pitää se sellaisena, kuten Arttu tässä totesi. Se on meidän ykkösprioriteettimme ja nimenomaan se, että lapset ja nuoret voi iltaisin harrastaa ja kulkea ilman että takit varastetaan päältä. Se on meille tärkeintä.
Tuomo Loiviola on ehdokkaana myös liikkumis- ja liikuntamahdollisuuksien takia.
– Komppaan näitä edellisiä, että kyllä turvallinen liikkuminen ja sitten keskustassa liikkuminen. Sinne pitäisi saada sujuvuutta ja turvallisuuden takia alikulkuja. Haluan myös, että lapsilla olisi turvalliset ja hyvät liikuntamahdollisuudet. Kaikilla olisi mahdollisuus osallistua liikuntaan, myös vähävaraisemmille ja muualta tulleille annettaisiin mahdollisuus.
Loistavia tapahtumia perussuomalaisilla ympäri maan 💛🇫🇮☀️ Itse kiertelin tällä kertaa Uudellamaalla, ja kerkesin omille kulmillekin Kirkkonummen Masalaan.
— Riikka Purra (@ir_rkp) March 9, 2025
Ensi viikonloppuna Porvoo, Lahti, Hämeenlinna, Forssa, Riihimäki, Hyvinkää, Tuusula ja Nurmijärvi ja ma 17.3. Oulu. pic.twitter.com/Gwvs78nL1V
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- liikuntamahdollisuudet Tuomo Loiviola Jani Kähkönen Arttu Lankinen Niina Nieminen Anneli Granström kunta- ja aluevaalit 2025 Piia Aallonharja asuminen ja liikkuminen Investoinnit Riikka Purra Kirkkonummi koulu perussuomalaiset verotus kuntatalous
Mitä mieltä?
Viikon suosituimmat


Antikainen: Demarikansanedustajan satuilema arkipyhäväite täysin tuulesta temmattu
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen ihmettelee SDP:n kansanedustaja Timo Suhosen väitettä, jonka mukaan perussuomalaiset haluaisivat poistaa arkipyhät yrittäjäjärjestön ehdotuksen mukaisesti.

Vigelius SDP:n Nurmisen yt-aikeista: Tätäkö tarkoitti, että kaiken voi tehdä reilummin?
Tampereen kaupunginhallitukselle esitetään yt-neuvottelujen aloittamista vähintään 10 miljoonan euron säästöjen saavuttamiseksi. Säästöjä tehdään kaikilla palvelualueilla. Perussuomalaisten kansanedustajan, Tampereen kaupunginvaltuutettu Joakim Vigeliuksen mielestä päätökset osoittavat, mitä SDP:n vaalilupaus "kaiken voi tehdä reilummin" todella tarkoittaa.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Teemu Keskisarja SuomiAreenassa: SDP jakaisi äänestäjille ja someseuraajille ei-kenenkään velkamiljardeja, joita ei ole olemassakaan
MTV:n ja Porin kaupungin SuomiAreenan Raatihuoneenpuiston lavalla kohtasivat keskiviikkoiltana puolueiden puheenjohtajiston vaikuttajat, ja melko ennalta-arvattavasti puoluepomoilta kysyttiin kantoja talouden sopeutuksiin ja lisäsäästöihin lähitulevaisuudessa.

PS-ministeriryhmän tiedotustilaisuus klo 15.30 alkaen (suora lähetys)

Jussi Halla-aho: Kehitysavun tehtävä on ollut ostaa itsellemme hyvää omaatuntoa
Länsimainen ja suomalainen ihminen kantaa ilmeisen ikuista syyllisyyden taakkaa. Ainakin wokeväen mielestä. Olemme syyllisiä siihen, mitä samanväriset ihmiset ovat tehneet missä päin maailmaa hyvänsä aikakauteen katsomatta. Jussi Halla-ahon mielestä tämä on ”vähän kummallista ajattelua”.

Arabitaustaiset perheklaanit hallitsevat suurta osaa saksalaisesta rikollisuudesta
Aikoinaan Libanonista Saksaan turvapaikanhakijoina saapuneet arabitaustaiset klaanit tekevät huomattavan osan Saksan rikoksista. Saalista kerätään etenkin huumekaupalla, ryöstöillä, suojelurahalla ja kiristyksellä. Klaanin jäseniä yhdistävät ehdoton lojaalisuus omia perheenjäseniä ja sukulaisia kohtaan, perinteiset arvokoodit ja oma oikeuskäsitys. Tutkijat muistuttavat, että kaikki perheklaanien jäsenet eivät ole rikollisia.

Nato tunnusti laittoman maahantulon merkittäväksi uhaksi kansalliselle turvallisuudelle
Nato teki Haagin huippukokouksessaan päätöksen, että rajaturvallisuuteen liittyvät kulut voidaan jatkossa laskea mukaan jäsenmaiden viiden prosentin puolustusmenotavoitteeseen. Tämä on suuri helpotus niille Nato-maille, joilla on yhteistä rajaa Venäjän kanssa tai joihin muuten kohdistuu paljon laitonta maahantuloa. Myös kumivenepakolaisten kanssa ongelmissa oleva Britannia iloitsee uudesta linjauksesta.

Suomen Akatemia teki sen taas! 750 000 euron jättipotin kuittasi tällä kertaa kynsisalonkitutkimus: feminismin ja rodullistamisen manikyyritutkimusta
Suomen Akatemian myöntämä yli 750 000 euron rahoitus Helsingin yliopiston tutkimukselle "Intiimi manikyyri: femininisoitu työ, (itse-)hoiva ja rodullistetut kohtaamiset kynsistudioissa" on hämmentänyt sosiaalisessa mediassa. Keskustelijat ovat ilmaisseet epäuskoaan julkista rahankäyttöä ja tiedepolitiikkaa kohtaan. Päivystävät kriitikoiden kriitikot kuten ekonomisti Heikki Pursiainen puolestaan piikittelivät muita keskustelijoita kuten Wille Rydmania jopa henkilökohtaisuuksiin asti. Pursiainen puhui kohututkimuksesta ylistävämpään sävyyn. Suomen Akatemian erikoiset rahoituspäätökset hämmentävät ihmisiä vuodesta toiseen. Ilmiö liittyy laajempaan keskusteluun tieteen politisoitumisesta ja tiederahoituksen kanavoitumisesta ideologisesti värittyneisiin hankkeisiin.

SU-Show #16: Suomessa on sananvapaus, mutta islamin arvostelija joutuu usein yhä vaientamisyritysten kohteeksi – onko suomalaisista tullut kulttuurisesti alistettu kansa?
Suomen Uutiset Show'n studiossa on tarjolla tällä kertaa suoraa puhetta sananvapauden todellisesta tilasta, kulttuurisesta alistamisesta sekä syistä ilmiön taustalla. Ajankohtaista aihetta pöyhivät Yhdysvaltojen historian ja kirkkohistorian dosentti, professori ja tutkija Markku Ruotsila sekä kansanedustaja Kaisa Garedew.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää