

Dilbert-sarjakuvahahmon isä vaihtaa Hillary Clintonin Trumppiin – ”Näiden syiden takia käänsin kelkkani”
Dilbert-sarjakuvahahmon piirtäjänä tunnettu Scott Adams kertoo blogissaan suosittelevansa jatkossa Donald Trumpin äänestämistä Yhdysvaltain tulevissa presidentinvaaleissa. Hän on aikaisemmin suositellut Hillary Clintonia.
Työpaikan byrokratian ja pöljien pomojen typeristä päätöksistä loputtomasti hupia ammentaneen Dilbert-sarjakuvan isä Scott Adams listaa syitä kelkkansa kääntämiseen:
”1. Asiat, joita en tiedä. En osaa sanoa, mikä olisi paras tapa ISIS:in kukistamiseksi. En myöskään tiedä, miten kauppasopimuksista neuvotellaan. En tunne verotuksen yksityiskohtia. En tiedä näistä asioista tarpeeksi voidakseni esittää niihin ratkaisua. Saatat itse luulla, että sinä tiedät, mutta tämä ei pidä paikkaansa. En tunne näitä asioita, enkä kykene valitsemaan presidenttiä näillä perusteilla.
Mutta sen verran ymmärrän, etten kannata hallituksen harjoittamaa varkautta.
2. Omaisuuden haltuunotto. Clinton on esittänyt uutta kiinteistöveroa, joka iskisi erittäin rajusti varakkaisiin. Miksi valtion pitäisi voida ottaa omaisuuteni noin vain? Olen oman onneni seppä, ja tehnyt seitsenpäiväisiä työviikkoja iät ja ajat. En halua luovuttaa omaisuudestani 75 prosenttia pois.
3. Bileet vai muistotilaisuus? Näyttää siltä, että Trumpin kannattajat suunnittelevat vaali-illaksi maapallon suurimpia kemuja. Clintonin kannattajat näyttävät valmistautuvan hautajaisiin. Haluan osallistua tilaisuuteen, jossa ei itketä eikä suunnitella muuttoa Kanadaan.
4. Clintonin terveydentila: Vaikka ei Trumpinkaan kunto aina hääppöiseltä näytä, Clintonin sairauskohtauksen jälkeen julkaistut haastattelut eivät ole varsinaisesti haihduttaneet epäilyksiä tämän terveysongelmista.
5. ”Rytmitä ja johda”: Moni kokee Trumpin ulostulot äärimmäisinä ja pitää miestä vaarallisena tämän takia. Suostuttelualan ammattilaisena ymmärrän, että kyse on erityisestä tekniikasta, jota kutsutaan nimellä pacing and leading (suom: rytmittäminen ja johtaminen). Trump esittää rajuja mielipiteitä, synkronoi itsensä yleisön kanssa samaan mielentilaan ja esiintyy kukkulan kuninkaana. Koska hän on tämän jälkeen yleisön silmissä bad-ass, he antavat hänen johtaa. Mielipiteiden pehmentäminen myöhemmin ei haittaa, koska ihmiset luottavat häneen. Kun tajuaa tämän tekniikan, Trump ei enää vaikuta pelottavalta.
Trumpia on moitittu siitä, että hän on hyvissä väleissä Putinin kanssa. Mielestäni Putinia solvaava Clinton on paljon vaarallisempi Yhdysvalloille kuin Trump.
6. Suostuttelu. Talous on psykologiaa. Jos luotat siihen, että asiat sujuvat tulevaisuudessa hyvin, teet investointipäätöksiä. Niiden päätösten vuoksi asiat sujuvat tulevaisuudessa. Logiikka pätee, jos kaikki muutkin toimivat samalla tavalla. Tästä lähtökohdasta katsottuna paras mahdollinen presidentti on sellainen, joka kykenee hallitsemaan ihmisten psykologiaa ja odotuksia. Tällaisille ihmisille on rumia pilkkanimiä, kuten käärmeöljykauppias tai huijari. Mutta yksi lysti, suostuttelusta on silti kyse, ja siinä Trump on paras.”
Adamsin mukaan johtajien ei tarvitse olla selvillä kaikista pienistä yksityiskohdista.
– Avustajat ovat tätä varten. Minä itse en ymmärrä Trumpin tai Clintonin vaaliteemojen vaikutuksia, mutta eivät ymmärrä äänestäjätkään. Mutta jos suuri osa varallisuudestani yritetään ottaa minulta pois, ymmärrän sen. Ymmärrän senkin, onko ehdokas terve vai ei. Niin ymmärrät sinäkin, hän toteaa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Suomalaismedian inhokit: Trump ja Reagan

Trump – amerikkalaisuuden karikatyyri

Kompastuuko Hillary Clinton kannattajakuntaansa tai vastustajan kannattajien halveksuntaan?
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Hallitus selvittää maahanmuuttajien arvot: ”Lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”
Maahanmuutto- ja integraatiopolitiikan pitää perustus tosiasioihin, ei näppituntumaan saatikka oletuksiin. Näin ajattelee tuore opetus- ja integraatioministeri Simona Mohamsson (ent. Mohammad). Yhteiset tasavertaisuuteen perustuvat arvot on hyväksyttävä, sillä ”lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”.
