Eduskunnassa käytiin torstai-iltana harvinainen keskustelu perustuslain muutokseen tähtäävästä lakialoitteesta. Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio ehdottaa lakialoitteessaan perustuslain alkuun lisättävän, että Suomen valtion tehtävä on ensisijaisesti omien kansalaisten oikeuksien turvaaminen.

Tavio sanoi eduskunnassa puheessaan, että sokea usko Euroopan unioniin ja monikulttuurisuusideologiaan ovat vaarantaneet Suomen itsenäisyyden. Ne ohjaavat Suomen resursseja muiden kuin Suomen kansalaisten hyväksi.

Suomen kansalaisuudella oltava merkitystä

Tavio katsoo, että Suomen valtion olemassaolon ensisijainen tarkoitus on palvella Suomen kansalaisia. Perustuslain nykyisessä muotoilussa ei ole tällaista mainintaa.

– Suomen kansalaisuudella tulee olla merkitystä. On surullista, miten Suomen kansalaisuuden merkitystä poljetaan maahan, Tavio sanoi puheessaan täysistunnossa.

Perustuslakiin syytä tehdä lisäyksiä

Perustuslakivaliokunnan perussuomalainen jäsen Leena Meri kiitti omassa täysistuntopuheenvuorossaan Taviota perustuslakiesityksen tuomisesta käsittelyyn ja toivoi aiheesta vilkasta keskustelua eri puolueiden välille.

Kansanedustaja Jani Mäkelä (ps.) kannatti aloitetta ja muistutti, ettei perustuslaki ole muuttumaton monumentti, vaan siihen on toisinaan syytä tehdä lisäyksiä.

SUOMEN UUTISET