Viime aikoina Suomessa on keskusteltu paljon samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeudesta. Viime viikolla eduskunnassa oli myös lähetekeskustelussa aiheeseen liittyvä kansalaisaloite, jossa yli 160 000 aloitteen allekirjoittanutta vaativat avioliittolain muuttamista sukupuolineutraaliksi.

– Perinteistä avioliittokäsitystä kannattavat on julkisuudessa yritetty leimata homovastaisiksi. Todellinen uhka seksuaalivähemmistöjä kohtaan tulee kuitenkin aivan muualta. Helsingin muslimiyhteisö on vuosien saatossa kutsunut useita tunnettuja ulkomaalaisia muslimisaarnaajia puhujiksi tilaisuuksiinsa. Tänä vuonna puhujaksi kutsuttu jamaikalaissyntyinen ja Saudi-Arabiassa islamin teologiaa opiskellut Bilal Philips yhtyy aiemmin vierailleiden tunnettujen saarnaajien Khalid Yasinin ja Anjem Choudaryn islamin tulkintaan, jonka mukaan homoseksistä on tuomittava kuolemaan. Jopa Suomessa toimiva ja Ylen homoillassa esiintynyt imaami Abbas Bahmanpour on samaa mieltä siitä, että islamin lain mukaan homoseksistä seuraa kuolemantuomio, perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola huomauttaa.

– Seksuaalivähemmistöjen lisäksi muslimisaarnaajat ovat levittäneet puheillaan vihaa myös juutalaisia kohtaan. Tutkimusten mukaan juutalaisvastaisuus on erittäin yleistä erityisesti Euroopassa asuvien musliminuorten parissa.

Eerola katsoo, että yhdessä Kultaisen Aamunkoiton kaltaisten, nousevien äärinationalististen liikkeiden kanssa muslimisaarnaajat muodostavat uhan seksuaalivähemmistöjen lisäksi myös Euroopan juutalaisväestölle.

Eerola vaatii Suomen muslimiyhteisöä sanoutumaan julkisesti irti saarnaajista, jotka levittävät vihaa seksuaalivähemmistöjä ja juutalaisia kohtaan. Eerola toivoo myös anteeksipyyntöä yhteisöltä siitä että ovat tällaisia puhujia Suomeen kutsuneet.

Eerola jätti aiheesta kirjallisen kysymyksen hallitukselle.

PS VERKKOTOIMITUS