Kansanedustaja, perussuomalaisten kolmas varapuheenjohtaja Juho Eerola on huolissaan Irakissa vainojen kohteeksi joutuneiden vähemmistöjen kohtalosta.

– Kristittyjen ja muiden kuin islamia tunnustavien asema muslimimaissa on perinteisesti ollut huono, mutta Irakissa uskonnollisten vähemmistöjen tilanne on viime aikoina muuttunut katastrofaaliseksi, Eerola huomauttaa.

Kymmenet tuhannet Irakin yazidi-uskontoa tunnustavat kurdit ovat paenneet islamistien tappouhkauksia Irakin ja Syyrian rajalla sijaitsevaan Sinjar-vuoristoon. Vuoristoon paenneilta yazideilta puuttuu vettä ja ruokaa, ja heidän pelätään ilman apua kuolevan lähiaikoina nestehukkaan tai islamistien käsiin.

– Voisiko Suomi tehdä jotain näin akuutissa hengen hädässä olevien hyväksi? Eerola kysyy.

Tuhansia teloitettu

Eerola muistuttaa, että maailman huomion kiinnittyessä Ukrainan ja Palestiinan konflikteihin, on Irakissa meneillään oleva, mittakaavassa huomattavasti suurempi ja raaempi konflikti jäänyt vähemmälle huomiolle.

– Viime aikoina Irakista on levinnyt maailmalle videoita, joissa islamistit ovat teloittaneet arvioiden mukaan jopa tuhansia vangittuja shialaisia irakilaissotilaita. Tiukkaa sunni-islamin tulkintaa noudattavat islamistit ovat myös tuhonneet useita harhaoppisina pitämiensä shiiamuslimien moskeijoita ja muita pyhiä kohteita. Myös kristityt ja muut vähemmistöuskontojen edustajat ovat joutuneet pakenemaan islamistien tieltä.

Muslimit radikalisoitumassa myös Suomessa

Eerolaa huolettaa myös Suomessa asuvien muslimien radikalisoituminen.

– Miten voimme olla varmoja että myös Suomessa asuvat muslimit eivät ajan mittaan käänny islamin radikaalimpien tulkintojen puolelle ja lähde esimerkiksi pyhään sotaan, jihadiin?

– Suomesta on lähtenyt muslimeja taistelemaan uuden islamilaisen kalifaatin perustamiseen tähtäävän terroristijärjestön riveihin. Järjestö pyrkii muodostamaan Irakin ja Syyrian alueelle islamilaisen teokraattisen valtion, kalifaatin, jonka lopullisena päämääränä on koko maailman alistaminen islamille.

Kriisiapua paikan päälle

Hiljattain uutisoitiin espoolaisesta somalista, joka värväytyi järjestön taistelijaksi Syyriaan.Eerola kuitenkin painottaa, että mahdollisen avustustyön tulee tapahtua paikan päällä.

– Valitettavasti Suomella ei ole varaa ottaa niin massiivisia määriä pakolaisia mitä Irakin konflikti tuottaa. Voimme kuitenkin olla mukana viemässä kriisiapua kaikkein akuuteimmassa hädässä oleville, kuten näille vuoristoon paenneille

PS VERKKOTOIMITUS

Tagit