
Epäillyn moskeijamafioson onni kääntyi – syyte törkeästä ampuma-aserikoksesta
Ali Khanin suku on pitänyt koillista Göteborgia kauhun vallassa jo pitkään, moottoripyöräjengit mukaan lukien. Suvun päämies ja kaupungin ehkä pelätyin henkilö on Hashem Ali Khan. Hänen on uskottu johtavan perhedynastiaa puhtoisena uskonmiehenä moskeijan kulisseista. Nyt hengenmiehen maineeseen tuli kohtalokas särö. Häkki heilahti ja syyte napsahti asekätkennästä.
Ali Khanin suku on Expressenin haastattelemien poliisien ja sosiaalityöntekijöiden mukaan vahvasti mukana koillisen Göteborgin väkivalta- ja huumerikollisuudessa. Ali Khanin suvun miehistä lähes kaikilla on merkintä rikosrekisterissä, kuten Suomen Uutiset kertoi huhtikuussa.
Ei rikosrekisteriä
Hashem Ali Khanilla ei rikosrekisteriä ole.
– Hän on suvun päämies, eikä häntä voida yhdistää kaikkiin niihin rikoksiin, joista suvun miehet ovat vastuussa, kertoo Göteborgin poliisin edustaja.
– Mutta mitä tulee suvun kunniaan ja ylpeyteen, siinä hänen sanansa on laki.
Suvun rikollisen toiminnan laajuuden ja erilaisten kytkösten selvittäminen on ollut erittäin hankalaa, koska Ali Khanin nimeen yhdistetään mafiasta tuttu vaikenemisen laki. Todistajat saadaan viranomaisten mukaan tuppisuiksi suoralla väkivallalla ja kuoleman uhka on todellinen.
Kunnian mies
Poliisi löysi Ali Khanin käytössä olevasta liiketilasta Göteborgin tukkutorilla kaksi AK-47 Kalašnikov -rynnäkkökivääriä ja mies itsekin tupsahti paikalle samoilla tietämillä. Poliisi pidätti miehen ja tämä pysyy toistaiseksi telkien takana todennäköisin syin epäiltynä törkeästä ampuma-aserikoksesta. Ali Khan on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen. Syyttäjä ei ole toistaiseksi halunnut kommentoida juttua millään tavalla.
Kunnian miehen vangitsemisoikeudenkäyntiä turvasivat kymmenet poliisit. Hashem Ali Khan ei ollut tilanteesta moksiskaan, vaan vilkutti iloisesti käräjäoikeuden jäsenille.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Moottoripyöräjengit Ampuma-aserikokset Hashem Ali Khan rikollisjengit Moskeija Göteborg Islam Ruotsi
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Viikon suosituimmat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.