Heinäkuun alussa EU:n puheenjohtajamaaksi valittu Slovakia on ehdoton mannerta ravisuttaneen maahanmuuttokriisin edessä. Slovakia ei aio vastaanottaa muslimiturvapaikanhakijoita. Slovakia on pitänyt kuitenkin ovia auki vainotuille kristityille.

Perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari kuljettaa rinnakkain Slovakian ja Suomen ”näkemyksiä” satiirinomaisessa blogikirjoituksessaan.

Huhtasaari kirjoittaa Politico-lehden artikkelista Slovakian menettelytavoista omassa Uuden Suomen Puheenvuorokirjoituksessaan. Huhtasaari muistuttaa Suomen poikkeavasta ilmapiiristä, jossa maahanmuuttokriittiset perussuomalaiset saavat osaksensa paheksuntaa ja järkytystä. Satiirissaan Huhtasaari kuvailee suomalaisten ”pöyristymistä” mainiten, että ehkäpä slovakialaiset ovat ”äänestäneet väärin”.

Kansallismielinen Slovakia

Slovakian hallituspuolue sosialidemokraattien riveissä kovassa nosteessa oleva L’uboš Blaha muistuttaa islamistien Keski-Euroopassa tekemistä terrori-iskuista.

– Jos multikulturismi epäonnistuu paikoissa kuten Pariisi ja Bryssel, niin miksi meidän pitäisi kokeilla sitä täällä? Blaha kummastelee.

Blahan mukaan sosialidemokraatit ovat ottaneet kansalaisten mielipiteet huomioon.

– Avointen ovien maahanmuuttopolitiikka ei toimi, jos kansa haluaa tismalleen päinvastaista. Toisin toimimalla fasistien suosio kasvaisi, Blaha perustelee.

Slovakia on pitänyt kuitenkin päänsä. EU:n enemmistöpäätöksellä junttaama taakanjako ei ole saavuttanut Slovakiaa. Slovakia on kuitenkin osallistunut turvapaikkojen tarjoamiseen. Maa on valinnut irakilaisia kristittyjä pakolaisleireiltä, ja tarjonut heille turvapaikan Slovakiassa.

Henri Myllyniemi