
Euroopan kansallismieliset yhdistämässä voimansa – perussuomalaiset mukana suojelemassa Eurooppaa
Suomen, Saksan, Italian ja Tanskan maahanmuuttokriittisten puolueiden edustajat suunnittelevat yhdistävänsä voimansa EU:n toukokuun parlamenttivaalien jälkeen. Yhteistyön muotoja pohdittiin Milanossa Italian varapääministeri Matteo Salvinin isännöimässä kokouksessa.
Uuteen liittoumaan odotetaan uutistoimisto Reutersin mukaan kaikkiaan kymmentä kansallismielistä puoluetta, jotka nyt ovat sijoittuneet eri ryhmiin Euroopan parlamentissa.
Uusi aika on koittamassa Euroopassa, sillä ensimmäistä kertaa unionin historiassa kansallismieliset puolueet saattavat saada enemmistön EU-parlamentissa. Siksi yhdistyminen ja yhteistyö on enemmän kuin tarpeellista.
– On selvää, että meillä on erilaisia näkemyksiä, mutta sillä ei ole juuri nyt niin suurta merkitystä. Tärkein tehtävämme on suojella Eurooppaa, sanoi Milanon kokoukseen osallistunut perussuomalaisten eurovaaliehdokas Olli Kotro.
Uudistetaan, ei tuhota
– Haluamme uudistaa Euroopan unionin ja Euroopan parlamentin kuitenkaan tuhoamatta niitä. Haluamme saada aikaan todellisen muutoksen, määritteli puolestaan Saksan euroskeptisen AfD:n puheenjohtaja Joerg Meuthen.
Meuthenin mukaan uuden blokin nimeksi tullee ”Eurooppalainen kansalaisten ja kansakuntien allianssi”. Mukaan on tulossa ainakin 10 eri kansallismielistä puoluetta parlamentin tällä hetkellä kolmesta eri ryhmästä ECR:stä, EFDD:stä ja ENF:stä.
Tavoitteena kansallismieliset komissaarit
Milanon kokouksen järjestäjä oli Italian varapääministeri ja Pohjoisen liiton Legan johtaja Matteo Salvini. Hänen näkemyksensä tulevaisuudesta on kristallin kirkas.
– Voimme luoda uuden Euroopan, koska emme ole koskaan istuneet Brysselissä vallan kahvassa, Salvini sanoi ja määritteli samalla EKKA:n tärkeimmän tavoitteen. Kansallismieliset voimat haluavat suoraan EU:n päätöksentoen ytimeen:
– Meidän on päästävä nimittämään komissaarit uuteen Euroopan komissioon.
Eurooppalaista kansalaisten ja kansakuntien allianssia suunnittelevat perussuomalaisten ja Italian Pohjoisen liiton lisäksi Tanskan kansanpuolue sekä Saksan AfD. Marine Le Penin Ranskan kansallinen liittouma on Matteo Salvinin mukaan myös kuvioissa mukana. Puolan Laki ja oikeus -puolue, Itävallan FPÖ, Unkarin Fidesz ja ruotsidemokraatit empivät vielä.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Joerg Meuthen Maahanmuuttokriittisyys Fidesz Matteo Salvini Olli Kotro Eurokriittisyys Laki ja oikeus -puolue Marine Le Pen AfD
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Huhtasaari: Kansallismielisten puolueiden EU-parlamenttiryhmän nimi voisi olla patriootit

Italian kansallismielinen Liitto on viisinkertaistamassa äänensä
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.