Eurovaaliehdokas, kansanedustaja Laura Huhtasaari sanoo Ilta-Sanomien videohaastattelussa, että EU:ssa on suunnanmuutoksen aika.

– Kansallismieliset puolueet ovat omissa maissaan kasvaneet todella suuriksi. Nyt päätetään siitä, että saatetaanko ”Eurostoliitto” loppuun, eli pysäytetäänkö kehitys ja käännetäänkö suunta niin, että päätösvaltaa saataisiin takaisin jäsenvaltioille. Perussuomalaisten tavoite on itsenäisten valtioiden vapaakauppa-alue.

Vapaa liikkuvuus lisää turvattomuutta

Huhtasaari kyseenalaistaa erään EU:n perusperiaatteista eli vapaan liikkuvuuden.

– Vapaan liikkuvuuden tarkoitus ei kai ole lisätä turvattomuutta. Me emme voi Euroopassa pistää ideologisista syistä vapaata liikkuvuutta turvallisuuden edelle niin kuin tähän mennessä olemme tehneet.

Huhtasaari kaavailee, että kansallismielisten puolueiden ryhmän nimi voisi olla patriootit.

– Toivottavasti ryhmästä tulee mahdollisimman iso.

Suomen lainsäädäntö alisteinen EU:lle

Huhtasaari valittiin viisi viikkoa sitten eduskuntaan. Kysyttäessä hän on kertonut äänestäjilleen, että voi olla ehdolla molemmissa vaaleissa.

– Olen ehdolla perussuomalaisen puolueen ohjelmien vuoksi, ja me haluamme viedä ohjelmaa eteenpäin sekä eduskunnassa että Euroopan parlamentissa. Suomen lainsäädäntö on alisteinen EU:lle, joten jatkan perussuomalaista työtä.

SUOMEN UUTISET